Книжки для малечі українських авторів на які варто звернути увагу

В
идавництво "Ранок" співпрацює з українськими авторами та радує своїх читачів новинками. Ловіть  підбірку українських книжок, які обовязково повинні з'явитися на полицях бібліотек.






Моя найтихіша книжка
Що робити, якщо ти любиш тишу, а твої рідні — ні? Куди сховатися від численних гучних звуків нашого міста? Ну, звісно ж, у таємне місце, де панують зовсім інші закони, найголовніший із яких: зберігайте тишу. «Моя найтихіша книжка» сподобається всім юним книгодрузякам, які бодай іноді люблять побути в повній і чудовій тиші. 
Вік: 3+
Давидова Оксана. Що всередині
Всі люди неповторні ззовні й всередині та наповнені всякою всячиною, яка здатна всередині постійно змінюватися. У цьому переконався Марко з оповіді Оксани Давидової. От у ньому, наприклад, вишневе варення, смуток, радість, скелет і таємничі тіні… Хлопчик досліджує себе, Дружка, тата й сестру. А особливо — маму, у якої всередині таємниця. 
Вік:3+
Лущевська Оксана, Бандаренка Дзмітрій. 101 маяк
Коли сон ніяк не приходить, Захар придумує, як сплять інші, та спостерігає за будинком навпроти. Там часто блимає вікно, тому хлопчик уявляє, що це дім-маяк. Захар також не спить, бо не спить його тато ― архітектор. Щоб син заснув, тато пропонує перевірений метод ― рахувати. То що ж рахуватимуть герої та чи вдасться Захарові заснути?
Вік: 3+
Штефан Аліна. Калюжа
У житті мам бувають ранки, коли мусиш дуже квапитися й неминуче запізнюєшся. У героїні цієї книжки таке постійно. Вона щоранку поспішає, метушиться та прагне не пропустити свій трамвай. Але одного разу дорогою в садочок її син вирішив: досить поспіху! Хлопчик просто зайшов у калюжу ― й ані руш. Оце так виклик для заклопотаної матусі...
Вік: 3+

Лоскот Сергій. Жаринка, що стала зорею
У пічці маленького будиночка великої-превеликої родини жила жаринка. Хоч була вона крихітною, та мала велику мрію. Якось напередодні Різдва піч і вогонь засперечалися, хто з них найголовніший. У розмову втрутилися всі жаринки та вуглики. І тільки наша крихітка глибоко вдихнула і... Знаєте ж, що відбувається з мріями в чарівну ніч Різдва? Казкар Сергій Лоскот розповів про це важливу історію.Вставьте текст
Вік: 3+

Купріян Ольга. Мамонт
Герої цієї книжки — тато з сином — бачаться не щодня. Але їхні зустрічі, навіть нетривалі, змінюють час, зміцнюють зв’язок, дарують радість і наповнюють любов’ю. Мама з татом можуть бути подружжям чи друзями, але при цьому завжди є батьками — незалежно від того, живуть вони з дітьми чи ні. Книжка Ольги Купріян про те, як ми можемо бути близькими, навіть залишаючись на відстані.
Вік: 4+
Анастасія Музиченко. Сни для канапи
Дорослішання дитини відбувається в постійному новому досвіді. Він не завжди легкий і для батьків. Одним із кризових етапів є привчання малюків спати окремо, що неабияк обурює багатьох із них. Психологи радять не тиснути на дитину, а спробувати перетворити все на гру. Саме так і зробили батьки Мирося — головного героя цієї книжки. Читайте про їхній досвід, можливо, він стане в пригоді. 
Вік: 4+


Популярні публікації