Відповіді на поширені запитання щодо роботи дитячих садків на період адаптивного карантину.

🔸 Чи потрібна довідка з роботи від батьків?
Дошкільні заклади освіти не мають права вимагати від батьків довідку про працевлаштування. Дитячі садочки у регіонах, де дозволено їхню роботу на період адаптивного карантину, відкриті для дітей незалежно від того, чи працюють їхні батьки.

🔸 Чи стосуються рекомендації МОН і Головного державного санітарного лікаря приватних садочків?

Так, тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів стосуються закладів дошкільної освіти всіх форм власності. Засновники приватних дитсадків є відповідальними за підготовку та відповідне забезпечення закладів. Ознайомитись із рекомендаціями можна за посиланням: https://bit.ly/30uRd05

🔸 Чи можуть у дитсадках вимагати довідку про стан здоров’я дитини після відкриття?
Ні. МОН і МОЗ не надавали рекомендацій щодо отримання батьками медичної довідки про стан здоров’я дитини, тож у дитячих садках не мають права вимагати її. Біля входу у заклад дошкільнятам щоранку вимірюють температуру. Дітей, у яких виявлена підвищена температура тіла або є ознаки респіраторних захворювань, не допускають до дитячих садків.

🔸 Де переглядати документи про послаблення карантину на місцевому рівні?
Рішення про відкриття дитячих садків щодо кожної області, а також міста Київ, приймає комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, зважаючи на епідеміологічну ситуацію. З рішенням про відкриття дошкільних закладів освіти можна ознайомитись на сайтах облдержадміністрацій та КМДА.

🔸 У дитсадках заборонено використання всіх іграшок чи окремих видів?
На період адаптивного карантину в дитячому садку заборонено використання м’яких іграшок. Іграшки з інших матеріалів можна використовувати, проте варто обмежити активності з використанням великої кількості інвентарю.

🔸 Як діяти, якщо у дитини підвищилась температура під час перебування в дитсадку?
Дітей, у яких виявлено температуру тіла 37,2 С або вище під час перебування в дитсадку, мають ізолювати, повідомити батьків і медичного працівника закладу дошкільної освіти.

🔸 Чим зайняти дітей, якщо на вулиці погана погода?
МОН, UNICEF Ukraine та ГО "Смарт Освіта" зібрали ігри та заняття, які допоможуть дошкільнятам адаптуватись до нових умов. Ці ігри можна використати, якщо необхідно перебувати у приміщенні. Переглянути та завантажити збірник можна за посиланням.
uni.cf/2MqmRDv

#ДошкільнаОсвіта   

Джерело   


Популярні публікації