Українська казка у незвичному форматі

Українсько-американський стартап видав відому українську казку у незвичному форматі. Колобок оживає прямо під час перечитування казки. Ось книжка "Колобок". Виглядає як звичайне видання. Але якщо навести на текст смартфоном, казка оживає. Це називається форматом доповненої реальності, що працює за допомогою спеціального додатку на телефоні. Його разом із книжкою розробили українці - менеджер з Вінниці Олександр Музика і програміст Олег Коваль, який мешкає у США, у штаті Коннектикут. Ідею додатку Олександру Музиці підказав його маленький син.

«Я читав казки, на жаль, це не часто виходило раніше, і в мене син питає: тато, а чому коли ми дивимось мультик, Колобок оживає на телевізорі, а у нас він не оживає? Тоді я порився в інтернеті і знайшов таку технологію як доповнена реальність. І з того часу, це було 5-6 років тому, технологія зростала», - розповідає Олександр.
Пізніше Олександр познайомився з Олегом, який працював у сфері ай-ті в США, і вони заснували спільний стартап.
«Ми використовуємо технологію доповненої реальності АР і з використанням Юніті. Ми робимо мобільний додаток для Андроїда і APPLE пристроїв. Це може бути андроїд, планшети. Технологія працює таким чином, що вона активує камеру на вашому мобільному пристрої й, коли камера бачить якийсь малюнок, вона розпізнає його як код і домальовує картинку на екрані вашого телефона», - каже Олег.
Казка має музичний супровід і професійне озвучення. Якщо на герої зупинити курсор і натиснути, він почне говорити чи співати.
«Телефон не тільки створений, щоб грати в ігри. Наш проєкт допомагає поєднати технологію з класичною формою виховання дітей, тому що не телефон є кінцевою метою, а книжка, і дитина по-іншому починає сприймати технологію», - вважає Олександр.



Популярні публікації