Шоколадні сувеніри у вигляді книжок


Сьогодні цукерки усього світу святкують свій День! А ви знали, шоколадні цукерки в середині 19 століття продавалися в аптеці? Джон Нойхауз, аптекар з Брюсселя, пропонував «лікувати» цими солодкими «пігулками» нервові розлади та кашель. Тож ловіть рецепти смачних «ліків»  які можна зробити своїми руками та подарувати книголюбам.  Якщо ви колись виготовляли книжки з шоколаду, поділіться своїми фото з нами у коментарях!

Коробка цукерок у вигляді книги 

Дуже гарний сувенір, який можна подарувати справжньому книголюбу! Ви можете виготовити подібний своїми руками: для цього купіть квадратні шоколадні цукерки та зробіть для них коробку у вигляді книжки з рухомою обкладинкою. Доведеться трохи помучитися, роблячи усі необхідні заміри, але така краса того варта! 

Книга з шоколаду

Такий сувенір – повністю їстівний! Отож, його можна презентувати приятелю або вашій другій половинці, якщо у вас спільне літературне хобі. Для виготовлення такої книжки головна морока – зробити форму у вигляді розкритої книжки, в яку потім можна буде залити теплий шоколад і дочекатися його загуснення. До слова, цю ілюстрацію ми знайшли на одному з сайтів Кембріджа: місцеві студенти частенько купують такі ласощі один одному!

Цукерки у вигляді книжок

 Усі ці дрібненькі книжечки – це цукерки, які також можна їсти! Виготовити їх достатньо просто: варто лише вирізати з суцільного шматка маршмеллоу прямокутну заготовку для серединки книги та загорнути її у теплий пласт шоколаду. Можна повторити це і з іншими обкладинками – наприклад, з пастилою, як на фото.

Торт Книжка

А такі торти печуть студенти з американського штату Іллінойс :) У них час від часу відбуваються ярмарки із продажем солодощів ручної роботи. Отож, спудеї випікають до таких ярмарків особливі смаколики. Зробити торт Книжка дуже просто: по суті, темними у ньому мають бути лише два коржі, а начинка між ними – світла. Такий тортик можна зробити навіть без випікання – з готового шоколадного печива.

Блокнот з шоколадною обкладинкою

А це вже – зовсім не їстівний сувенір. Це звичайний записник, який «тюнінгували» об’ємною обкладинкою, що нагадує плитку шоколаду. Але погодьтеся: виглядає дуже апетитно і по-справжньому! Виготовити подібну обкладинку у домашніх умовах складно, але у крайньому випадку можна простібати на машинці тканину коричневого кольору ;)

Популярні публікації