7 ідей осінніх саморобок своїми руками


Осінні саморобки з природного матеріалу – це широкий простір для фантазії. Діти бачать світ не так, як дорослі. В їх уяві композиція з моху, каштанів, жолудів та гілочок перетворюється на маленьке казкове королівство. Ловіть 7 ідей осінніх саморобок своїми руками. Запропонуйте їх за основу дитині та допоможіть і створити щось миле, красиве та по-осінньому затишне.



Аплікації з листя та насіння

Знадобиться заготовлений раніше гербарій. А ще кленове насіння, крупи та інші природні матеріали на Ваш смак. Вмикаємо фантазію і перетворюємо кольорові листочки на тварин, пейзажі, а може і на портрети.  Для дитини цей маленький шедевр означає дуже багато. Не полінуйтесь та помістіть картинку у рамочку.

 «Трояндовий» букет із кленового листя

Перше, що спадає на думку – гербарій. У створенні осінніх саморобок з листя він знадобиться, але є й цікавіші варіанти. Як Вам ідея створити трояндовий букет із кленових листочків? Такі трояндочки виглядатимуть чудово самі по собі і у складі більш серйозної осінньої композиції. Зробити їх нескладно, варто лише потренуватись.

Отож, за роботу!

Згорни листочок навпіл, гладенькою стороною доверху.

Тепер потрібно зробити серцевину для майбутньої троянди. Для цього згорни листочок в тугий рулончик.

А зараз обережно прикладай «пелюстки» майбутньої квітки. Візьми другий листочок і в центрі його розмісти серцевину майбутньої троянди. Увага! Розмісти листок так, аби лицева його сторона була всередині квітки.

Відігни половину листочка назад. Слідкуй, щоб верхня частина зігнутого листка була вище від серцевини приблизно на сантиметр.

Тепер обгортай зігнутим навпіл листком серцевину з обох боків.
Не забувай надійно притримувати нижній край листка біля основи «троянди».

Для наступної пелюстки Тобі знадобиться ще один новий листок. Зігни його так, як і попередній, та обгорни навколо майбутньої квітки, тільки з протилежної першій пелюстці сторони.

Так само формуй та розміщуй і інші листочки, поки в Тебе не вийде ось така осіння диво-троянда!

Коли квітка буде готова, не забудь обв’язати її основу нитками, щоб троянда тримала форму. З таких незвичайних квітів можна робити неймовірно красиві, унікальні букети! Скільки троянд буде в Твоєму — вирішувати Тобі!


Корона із кленового листя

Етапи виготовлення осінньої корони
 У кожного листочка відріжте ножицями край ніжки.

Складіть листочок навпіл.

Протягніть ніжку (стебло) одного листочка через інший листок, ніби вишиваєте голкою. Скріпіть між собою листочки крапелькою клею “Момент”.

За таким же принципом додайте до вервечки новий листочок. Знову скріпіть листя клеєм.

 Продовжуйте заплітати нове листя, доки у вас не вийде коло потрібного діаметру для дитячої голівки.

 Останній штрих – прикріпити найгарніший листочок у центрі осінньої корони. Ваша розкішна прикраса для волосся готова!


Чоловічки та тваринки з каштанів
Класичні осінні саморобки в школу та дитячий садочок. Інструкція тут зайва: запасаємось каштанами, пластиліном, сірничками, зубочистками та іншими дрібничками. Порада  – придбайте набір готових оченят для іграшок у магазині для творчості. Осінні саморобки з природних матеріалів з такими очима виглядають ну дуже вже симпатично.


Вази та кошики з гарбуза
Такі осінні саморобки своїми руками робили і ми і наші батьки. Простір для фантазії – широченний. Для виготовлення композиції підійдуть квіти, листя, ягоди, фрукти та інші овочі. Якщо гарно постаратися, то вийде не просто експонат для виставки, а чудовий елемент декору.

Сова з шишок
Шишки – ідеальний матеріал для осінніх саморобок. Дуже мило виглядають «шишкові» сови. Для оформлення підійдуть інші природні матеріали (шапочки жолудів, листочки), кольоровий папір або фетрові деталі. Останні, до речі, може вирізати сама дитина. З фетром працювати так само просто, як і з картоном.


 Їжачки із шишок
Яку тваринку найбільше нагадує шишка? Звичайно, їжачка. Варто лише додати мордочку з фетру або картону, приклеїти покупні оченята (або виготовити їх з пластиліну) і затишна осіння саморобка готова. З того ж фетру чи паперу зробіть кілька мініатюрних яблучок чи грибочків і їжачок стане ще милішим.










Популярні публікації