4 історії українських воїнів


У 2014 році в нашій країні з’явилося нове свято – День захисника України. Його відзначають 14 жовтня. День обрано не випадково. Історично склалося, що ця дата є сакральною для українських козаків. 14 жовтня воїни відзначали християнське свято – Покрову пресвятої Богородиці, яка захищала їх в бою. За легендою, у цей день військо давніх русів на чолі з Аскольдом взяло в облогу центр православ’я – Константинополь, намагаючись захопити місто. Мешканці столиці Візантії у гарячій молитві звернулись до Богородиці з проханням про порятунок. І Богородиця, за оповіданнями, з’явилася перед людьми та вкрила їх своєю покровою. Після цього вороги вже не могли побачити цих людей. Як вказують деякі джерела, вражений Аскольд та його дружинники прийняли святе хрещення та стали християнами. А ще в цей день, 14 жовтня, у козаків відбувалися вибори нового отамана.

День захисника України вперше відсвяткували 14 жовтня 2015 року під гаслом “Сила нескорених”. Адже  саме українські воїни і понині демонструють відчайдушну силу нескорених, захищаючи незалежність та суверенітет України у війні з російським агресором. 

Більше про захисників у книжках 📚👉 спецпроєкту журналу під назвою "Історії українських воїнів". Бібліотека включає книги під назвами: "Побратими", "Відчайдухи", "Наші" та "Пророцтво Жанни". Матеріали, які увійшли до видань, розміщені в певній хронологічній послідовності. Тут описані долі українських військових, які боронять країну на Сході.

Побратими: історії українських соолдат. Кн. 1 / [за заг. ред. В. Буряченка]. - Київ : Військо України, 2016. - 222 с. - (Бібліотека журналу "Військо України").

Відчайдухи: історії українських солдат. Кн. 2 / [за заг. ред. В. Буряченка]. - Київ : Військо України, 2016. - 256 с. - (Бібліотека журналу "Військо України"). 

Наші: історії українських воїнів. Кн. 3 / [за заг. ред. В. Буряченка]. - Київ : Військо України, 2017. - 308, [4] с. - (Бібліотека журналу "Військо України"). 

Пророцтво Жанни : історії українських воїнів. Кн. 4 / [за заг. ред. В. Буряченка]. - Київ : Військо України, 2018. - 223, [1] с. - (Бібліотека журналу "Військо України"). 



   

Популярні публікації