Найвідоміших письменників втілили в образах ляльок

Найвідоміших українців, серед яких правителі, політики, письменники, композитори, диригенти, втілили в образах ляльок Барбі та Кена. Їх виготовили ексклюзивно для виставки "Barbie: Мрійники та винахідники".  Організатори проєкту: «Антошка», «КуклЬтура» та ТОВ «ТойДіКо Україна»

Як повідомили організатори проєкту "Barbie: Мрійники та винахідники", до нього залучили 31 лялькового майстра, які створили понад 50 ляльок в образах видатних особистостей, чиє життя або діяльність пов’язані з Україною.

"Це незвичний спосіб відкрити для себе нашу країну. Герої проєкту мріяли, робили відкриття, створювали, вкладали талант та розум у свої справи", — зазначили організатори.

Серед ляльок, які представлені на виставках в Одесі та Києві,  можна побачити:

письменників: Григорія Сковороду, Івана Франка, Тараса Шевченка, Миколу Гоголя Сергія Жадана;

великих правителів минулого: Володимира Великого, Ярослава Мудрого, Богдана Хмельницького;

композиторів та диригентів: Миколу Леонтовича, Сергія Прокоф'єва, Оксану Линів;

художників: Іллю Рєпіна, Казимира Малевича, Василя Кандинського;

співаків: Олега Винника, Ірини Білик, ONUKA та інших.

Микола Гоголь



автор:
@Патратій Світлана Вікторівна м. Одеса
Вища філологічна освіта, вчителька російської мови та літератури, письменниця, авторка книги «Теплі розповіді». Учасниця лялькових виставок, літературного фестивалю «Зелена хвиля», засновниця проєкту «Кішки-мишки».
Тарас Шевченко




автор:
@Ніколенко Альона Миколаївна, м. Кривий Ріг
Майстриня декоративно-прикладного мистецтва, лялькарка, роботи експонуються в музеї Становлення української нації. Має нагороди конкурсу GDS у Великій Британії.
Іван Франко



автор:@Юлія Філіппова, м. Одеса
Студентка ОНУ ім. І,І. Мечнікова, РГФ. Хобі та досягнення: рок-музика, гра на гітарі та складання пісень, малювання коміксів, літературна творчість. 
Працювала в проєкті МАН «Традиційні ляльки Одещини: минуле та сьогодення».
Григорій Сковорода

автор:
@Оксана Весна, м. Львів
Ісаак Бабель


автор:
@Тетяна Дубинко, м. Одеса
Модельєрка, дизайнерка лялькового одягу, майстриня-кондитерка
Сергій Жадан




автор:
@Недолуженко Анастасія Ігорівна, м. Одеса
Дизайнерка моди. Брала участь у всеукраїнському виставкому проєкті «Doll’n’Fashion: історія моди в ляльках» (Одеса, 2019), переможниця конкурсу «Barbie - Пані України».
 На сайті проєкту 👉👀  "Мрійники та винахідники" відкрито голосування

 Відкрите голосування на сайті триватиме до 11.11.21. Автори трьох робіт, які наберуть найбільшу кількість голосів, отримають винагороду.

Кожен відвідувач сайту може проголосувати до 3-х разів, при цьому тільки 1 раз за кожну роботу. Для того, щоб захистити результати голосування від підробки, потрібно підтвердити свій вибір через верифікацію в боті (Viber або Telegram).

Окремо від голосування на сайті, в проєкті «Barbie: Мрійники та винахідники» працює професійне журі, до складу якого увійшли відомі та поважні особи. Професійне журі також нагородить свою трійку майстрів.

Джерело








Популярні публікації