Перша українська книжка про короновірус

«Робі та Злюка в Короні» - це перша в Україні і п`ята в світі книжка про коронавірус для дітей.  Книжка покликана розважити дітей, знизити рівень тривожності, а також нагадати їм основні правила безпеки під час пандемії.
Герої книги — Мія та Платон, брат і сестра, які сидять на карантині вдома третій тиждень. Вони вже перегралися в усі іграшки і не знають, що їм робити. Мама вирішила піти на хитрість і сказала, що якщо вони приберуть безлад, вона влаштує їм маленький сюрприз. Сюрпризом була коробка зі старими іграшками. Там діти знайшли Робі — старого робота-лікаря, який сказав їм, що на балконі займався самоосвітою і багато чого знає про те, що відбувається. Діти почали ставити йому ті самі питання, які на карантині ставлять діти своїм батькам, а робот — пояснювати.
"Ідея написати книгу виникла, коли вперше продовжили карантин. Я зрозуміла, що це надовго і швидко дістатися дитячого садочка не вдасться: у мене двоє дітей, старшому 4 роки, а молодшому на той момент було три місяці. Я зрозуміла, що треба щось робити, бо дітям потрібно доносити інформацію, що відбувається: чому ми не ходимо на майданчики, не відвідуємо садочок, не можемо піти в магазин. Треба було на все це відповідати. Почали з'являтися мультики за кордоном на цю тему, але книжок ще не було. Я зрозуміла, що треба брати в свої руки і щось робити для наших дітей", — каже авторка книги Галина Буділова.
У книжці є терапевтичні розмальовки художниці Ольги Реньової, завдяки яким діти можуть виплеснути свої емоції.

Це вже десята книжка письменниці, вона каже, що "дуже довго працює з темою емоцій". Крім того, в неї є видання, цілком присвячені саме дитячим емоціям. Авторка  каже, що їй було важливо підтримати українським матерів, які зможуть "налити собі кави, поки дитина малює".



Популярні публікації