Колекція Великодніх листівок з етнічними мотивами – ФОТО


Група компаній «Верес» реалізувала святковий артпроєкт створивши колекцію сучасних великодніх листівок з етнічними мотивами.   В кожній з ілюстрацій відображено цінності та традиції свята, передаються ідеї єдності поколінь та культурного взаємозв’язку з етнічною спадщиною. Як зазначається, спільно з трьома національними ілюстраторками було створено 14 листівок:

– автентичний стиль косівської кераміки та сучасну інтерпретацію дерева життя із ткацькими мотивами від Інни Рудої

Серцем колекції стали роботи в стилі мальованої косовської кераміки. За традицією на цій кераміці зображують рослинний і тваринний світ, історію місцевості, місцеві обряди, звичаї, побут. Виконується стиль косовської кераміки тільки в трьох кольорах: зелений, жовтий, коричнево-червоний.

Відповідно і на листівках - історія і сюжети з української Пасхи гармонійно відображені в кольоровій гамі стилю. Також в числі робіт Інни ви знайдете листівки за мотивами дерева життя. Цей символ - дуже древній, його ототожнюють і з порядком у Всесвіті, і з глибинної зв'язком поколінь кожної родини. Важливо, що і тепер, в сучасності, його обожнюють майстра, тому використовують цей мотив в оформленні рушників, одягу, килимів, на писанках, виробах з дерева, скла або кераміки.


– анімаційний стиль з казковими героями від Наталії Гайди

Своїм стилем виділяються роботи Наталії Гайди, які будуть близькі і дорослим, і дітям - легкі, весняні і барвисті. На листівках зображені казкові герої, які так чи інакше були присутні в народних оповіданнях кожного з поколінь.


– серію листівок в стилі наївного мистецтва від Каті Яцушек

Серія листівок від Каті Яцушек - за мотивами наївного мистецтва, в якому творила народна художниця Марія Примаченко - відображає сімейні традиції святкування Великодня. Адже саме сім'я є тим центром, де зберігають і передають обряди і звичаї, що формують нашу національну культуру.




Кожна з історій, зображених на листівках – частина нашої національної спадщини, наших традицій, наших звичаїв, які нам хочеться зберегти і спільно передати далі.




Популярні публікації