Майстер-клас з виготовлення різдвяної листівки

Найперша різдвяна листівка. Лондон, 1843 рік.

Щорічно 9 грудня світ відзначає день різдвяної листівки. Ініціатором її «народження» був сер Генрі Коул. Чоловік завше писав святкові привітання своїм друзям-родичам власноручно. Якось йому стало тяжко це робити. Відтак Коул доручив Джону Калькотту Хорслі намалювати листівку. На ній зображені бідняки, які отримують їжу і одяг  від доброчинців. У центрі поштівки – щаслива родина сидить обіймаючись і смакує вино. Подейкують, що наступного року сер Генрі з невідомих причин не надіслав жодної листівки, але запроваджений ним звичай став популярним. Зазвичай, всі листівки були пов’язані з історією Різдва – прикрашені релігійною та зимовою атрибутикою. Дещо пізніше, на території Європи та Сполучених Штатів Америки, почали набувати популярність картки з моментами світського життя та образами веселих і безтурботних дітей. У світі існує кілька неймовірних листівок. Одну таку листівку створили завдяки нанотехнологіям у 2010 році в університеті Глазго. Це найменша листівка – розміром 200х290 мкм (трохи більша за волосину), на якій  усього за 30 хвилин були зображені новорічна ялинка та привітання. 

Створіть і ви свою незабутню листівку, вдихніть у творіння частинку душі та подаруйте свято друзям і близьким. Дивовижні й просто казкові новорічні сюжети можна створювати з будь-чого, наприклад зі звичайного пшона і рису.

#різдвяні листівки із пшона та рису

Знадобиться: пшоно, рис різної форми, клей, цупкий папір.

#різдвяні листівки із ґудзиків


Знадобиться: гудзики, клей, цупкий папір і різні прикраси. Декоруємо новорічні листівки за допомогою гудзиків різних форм, кольорів і розмірів, що залишилися після шиття. Сортуємо їх по квітам і приклеюємо до основи. З гудзиків можна викласти будь-які новорічні або різдвяні атрибути: ялинку, снеговичка, сніжинку, оленя, різдвяний вінок - словом, все, що підкаже ваша фантазія.

#листівки в стилі скрапбукінгу 

Знадобиться: супер-клей, фломастер або ручка, скрап папір, картон, блискітки або намистини для прикраси.

Визначившись з параметрами ялинки з паперу вирізують прямокутники різного діаметру. Ручкою або фломастером накручують відрізки, щоб сформувалися трубочки, порожнисті усередині. Зафіксуйте їх за допомогою ПВА-клею. Потім трубочки з'єднують між собою, але не мнуть. Прикрасити виріб можна за допомогою блискіток, страз, стрічок.

 #розмальовки Різдвяні панчохи













Популярні публікації