Мотивуйся та пізнавай Україну щодня!

Багато хто каже, що хоче чкурнути за кордон, мріє побачити Ейфелову вежу чи Єгипетські піраміди. А хто знає, що в українському містечку Рахів географічний центр Європи? Чи навіть те, що найдовший музичний інструмент – це українська трембіта. А наша українська кухня для більшості - це борщ і вареники, хоча насправді вона дуже різноманітна, мультикультурна і насичена.

Нещодавно стартував Міжнародний культурно-соціальний проєкт  «Таємниці України для тебе» мета якого  - залучення громад до створення єдиної бази даних нематеріальної спадщини України. Очікується, що участь в проєкті візьмуть близько 1 млн.осіб (діти і дорослі) з різних куточків України. Переможці отримують цінні подарунки.Долучайтесь! Заповнити анкету можна за посиланням

Зібрана інформація буде впорядкована в унікальних книгах, виготовлених в давній “черпаний” спосіб, і подарованих в Національну бібліотеку України ім.Вернадського, Національну бібліотеку Ватикану, Королівську бібліотеку Великої Британії, Олександрівську бібліотеку, бібліотеку Конгресу США. Друковані примірники презентуватимуть в усіх обласних центрах України та подарують їх в обласні бібліотеки, загальноосвітні школи, дипломатичні місії і українській діаспорі за кордоном.

Організатор проєкту:

БО «Благодійний Фонд «Чисті Серцем»

Центр української культури у м.Таллінн


Популярні публікації