18 листопада - День народження славетного мишеняти


Сьогодні святкує свій день народження  найвідоміше у світі мишеня і анімаційний персонаж Міккі Маус. 18-го листопада 1928 року вийшов мультфільм "Пароплавчик Віллі" - перший звуковий мультик студії Волта Діснея.  І саме він дав старт стрімкій "кар'єрі" мишеняти. Міккі Маус є героєм сотень мультфільмів, кінофільмів, розважальних програм та різноманітних заходів. 

Спочатку Міккі звали Мортімером, потім ім’я змінили. У 1935-му році мультиплікатор Фред Мур змінив зовнішність мишеняти, і Міккі став схожий на того Міккі, якого ми знаємо і досі. До 1947-го року Міккі Мауса озвучував сам Волт Дісней. Він змушений був припинити озвучування через хронічний кашель від постійного куріння. Але художній образ мишеняти назавжди залишиться саме його витвором.

Художник Джиммі Сі зауважує: 

"Ми можемо впізнати Міккі, намальованого за допомогою трьох кіл - велике коло це його голова, а ще два менші - його вуха. І всі вгадують цей символ. Це неймовірно, що хтось, як от Волт Дісней, зміг створити настільки класичного персонажа, якого впізнає кожен".

Разом з друзями - Мінні Маус, Дональдом Даком, Дейзі, Плуто і ҐУффі - Міккі Маус пережив неймовірні пригоди у різних куточках світу, у сотнях анімаційних фільмів. Міккі з’являвся і у кінофільмах та телепрограмах, відеоіграх та розважальних шоу. 




Популярні публікації