Соціальні мережі — це онлайн платформи, які дозволяють ділитися думками, ідеями та інформацією шляхом створення віртуальних спільнот. Завдяки соціальним мережам ми завжди на зв’язку з людьми, спілкування з якими для нас важливе — це передусім наші близькі, а також друзі та просто добрі знайомі.

Існує чимало думок про позитивний та негативний вплив соціальних мереж, проте немає сумнівів у тому, що всього за кілька десятиліть завдяки цьому явищу комунікація та інші сфери людського життя зазнали вражаючих змін. Тому в 2010 році за ініціативою однієї з медіа-компаній США з’явилося особливе свято — Всесвітній день соціальних мереж, який відтоді щороку відзначають 30 червня.

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖ В ІСТОРІЇ

1997


Поява мережі Ендрю Вайнрайха — SixDegrees. Цю мережу вважають першою з сучасних соціальних медіа.

1999


З’явилася блог-платформа LiveJournal.

2004


Марком Цукербергом створено університетську мережу Facebook, яка згодом стала найбільшою соціальною мережею в світі.

2005


Відкриття найпопулярнішої платформи з обміну відеоконтентом — YouTube.

2010 30 червня


Компанією Mashable запроваджено нове свято — Всесвітній день соціальних мереж.

2016


З’явилася нова соціальна мережа — TikTok, яка спершу мала зовсім юну аудиторію, проте зараз більшість її користувачів — люди від 18 до 35 років.

На сьогоднішній день існує величезна кількість соціальних мереж, деякі з них навіть взаємопов’язані, і це створює середовище, яке здатне охопити максимальну кількість людей. Можна тільки уявити, якими стануть соціальні медіа в найближчі десятиліття або через 100 років, але зрозуміло, що людство вже ніколи не відмовиться від  цієї форми спілкування. 


Популярні публікації