Просто про складне: безкоштовна електронна книжка «Конституція у коміксах»


28 червня 2021 року виповнюється 25 річниця з дня прийняття Конституції України. Голосування відбувалося за кожною статтею окремо і цілими розділами. О 9:18 ранку 28 червня 1996 року за Конституцію України проголосували в цілому. Таким чином 321 голосами (з 300 необхідних) було введено в дію Основний Закон України. Міжнародне співтовариство визнавало українську Конституцію однією з найдемократичніших у світі. Починаючи з 1990 року й до ухвалення Основного закону, було запропоновано 15 проєктів Конституції України.  

2019 року в мережі Інтернет з’явилася електронна Конституція України для дітей у вигляді коміксів створена братами Капрановими та художником Олександром Костенко за підтримки Українського культурного фонду.

Щоб не повторювати помилок своїх батьків, наші діти повинні знати і розуміти основи Конституціх. Комікси та діалоги, сучасні герої та життєві ситуації допоможуть швидко розібратися у власних правах і обов’язках, у системі влади та основах державного ладу,

 — зазначили Брати Капранови на своїй fb-сторінці.

« — Мама каже, що не повніє, бо в неї така Конституція!

 — Не може бути, щоб у мами була своя Конституція, а в України — своя!…» 

— таким діалогом починається розповідь про двійнят Марка та Роману, які вчаться в одному класі, мають маму-юристку, тата-програміста та безліч запитань. Видання має понад 50 сторінок діалогів та яскравих ілюстрацій.

Конституція у коміксах у форматі PDF

Завантажувати та поширювати книгу може кожен. 

Після прочитання книжки маєте нагоду перевірити знання основного закону держави за посиланням

👉 Вікторина: як добре ти знаєш Конституцію?  



Популярні публікації