Казкове свято - Міжнародний день феї

Щорічно 24 червня відзначають незвичайне і казкове свято Міжнародний день феї. Взагалі, слово «фея», як і його англійський аналог fairy, було запозичене з старофранцузського «faerie», що охоплював все, що так чи інакше стосувалося місця проживання і діяльності груп міфологічних «маленьких людей», які відрізнялися один від одного і зовнішністю, і звичками. Феї існували практично у всіх культурах світу, хоча їх могли називати різними іменами. Що ж об'єднує цих дивовижних крилатих істот? А об'єднує їх те, що крихітні міфологічні істоти, що населяють світ навколо нас, часто діють за дуже дивними законами. Завдяки своїм незбагненним, надприродним здібностям феї мають властивість втручатися в повсякденне життя людини.

Уявлення про фею як про людиноподібну крихітну істоту, нерідко з крильцями, виникло лише в другій половині XIX століття. Спочатку фею описували або як високу, ангелоподібну сутність, що світиться, або як щось маленьке і зморщене, таке, що понад усе підходить під опис троля.

Міжнародний день феї - прекрасна можливість пережити дитячі фантазії і помилуватися радістю і чарами казкового світу. Це свято відзначає неймовірні міфологічні істоти, які захопили уяву людей всюди і їх різноманітну історію.

Відкрийте прекрасний світ фантазії і забавних фей, які живуть на сторінках цікавої книги 👉

Феї / літ. переказ Б. Бойко ; ілюстр. Л. Крісмер. - 2-е вид., перербл. і допов. - К. : Країна Мрій, 2010. - 96 с. : ілюстр. - (Золоті казки).

Добрі, повчальні і цікаві казки збірки - Феї: 18 неймовірних історій про фей - особливо припадуть до душі маленьким читачкам. Якщо вони ще сумніваються в існуванні чаклунства, то героїні цих захоплюючих оповідань поправлять ситуацію. Феї, як і звичайні дівчинки, бувають ніжними і рішучими, задумливими і навіть трохи упертим, але обов'язково милими і чуйними. Це історії про пригоди фей, пошук себе, подолання страхів та здійснення мрій, а також про природні явища (дощ, веселку), тварин, комах, птахів, квіти. Різні явища навколишнього світу подаються як диво та чари фей – і це найбільше захоплює та дивує. У них завжди знайдуться в запасі веселі історії і корисні поради. Відкрийте прекрасний світ фантазії і забавних фей, які живуть на кожній сторінці цієї цікавої книги.






Книжка 📖 чекає на маленьких фей у 👉 Чернігівській обласній бібліотеці для дітей


Популярні публікації