Художник малює портрети кумирів на сторінках старих книжок


Його полотна стають справжніми витворами мистецтва, на них звертають увагу знаменитості. Дамір Хуссамов родом з Прокопівська Кемеровської області. Ще в дитинстві він відкрив в собі пристрасть до малювання: всі шкільні зошити і щоденники були списані портретами. Бажання малювати не пропало і художник-самоучка вирішив перетворити своє захоплення в роботу. Став малювати на замовлення портрети і абстрактні композиції.

«Перший раз спробував малювати, коли навчався в десятому класі. Причому почав з футболістів, тому що тема була мені близька, адже і сам в шкільні роки займався футболом. Пам'ятаю, багато було зошитів з фотографіями футбольних кумирів на обкладинках - Кріштіану Роналду і Андрія Аршавіна. Малював на своїх найменш улюблених уроках - фізики, хімії, біології »., 

- розповів хлопець.

Один з напрямків творчості Даміра - це малюнки в старих томах книг з домашньої бібліотеки, які він створює простим олівцем або кульковою ручкою.

«Книга береться рандомно, інтертекстуальності між твором і образами немає, - зізнався він. - Для мене головне, щоб сторінка була відповідної якості - стара, жовта. Саме сторінка надає неповторний колорит, відтінок. У хід йдуть і газети. Часто мені ставлять в докір вибір матеріалу, мовляв, краще б віддав в бібліотеку. Але це звичайнісінькі, нічим не примітні книги: ужастики, трилери та інше. Вони так би і припадали пилом на полицях, а тут отримують нове життя ».

 У колекції вже близько 30 книжкових портретів. Свої роботи хлопець публікує в Інтернеті, на його полотна вже не раз звертали увагу знаменитості. Наприклад, репер Oxxxymiron одного разу зробив репост створеного ним портрета.





Популярні публікації