ДЕНЬ ЛІЖКА, ЩО ВИСИТЬ У ПОВІТРІ

22 липня відзначають Всесвітній день гамака. Шматок тканини або сітка, підвішена між двома деревами чи кілочками, зазвичай асоціюється із відпочинком та сном.
Гамак винайшли південноамериканські індіанці. Пізніше технологію винаходу перейняли і європейці. У 1492 році гамаки здивували Колумба під час мандрів Америкою: він назвав їх «свого роду шерстяною сіткою»
У 16 столітті гамаки з’являлися на палубах кораблів. Моряки самі шили їх зі старих вітрил. Тканина від вітру ставала м’якою, проте міцності не втрачала. Гамачним вузлом вони прив’язували своє спальне місце, вбиваючи двох зайців відразу. По-перше, значно економили простір: на ранок гамаки знімали і складали. По-друге, забезпечували собі спокійний сон без ризику впасти посеред ночі під час сильного шторму. Коливання гамака компенсували хитання корабля. 
Зараз гамаки здебільшого служать для відпочинку на свіжому повітрі з улюбленою книжкою.  Знайдіть час для читання – вийдіть з суєти суєт, заваріть собі чаю з м'ятою, знайдіть затишне місце між стовбурами яблунь та повісте там гамак. Постарайтеся залишитися з книжкою наодинці і дозвольте лише співу птахів у саду переривати відпочинок. І, зрештою, зробіть з такого читання естетичний ритуал. Нехай на столі поруч, до прикладу, стоятиме ваза з польовими квітами, на тлі гратиме свінг зі старого приймача, а між сторінками замість закладки лежатиме квітка конюшини. А для "літньої бібліотеки" раджу обрати такі книжки 👉 (Поза)класне читання
 

Популярні публікації