Колекція найкращих книжок світу для і про дітей з інвалідністю від Міжнародної організації IBBY приїхала в Україну.


Діти з особливостями розвитку часто не мають змоги насолоджуватися читанням – більшість звичайних книг не доступні для них. Саме тому виникає потреба
 1️⃣ або у виготовленні спеціальних книг,
 2️⃣ або у створенні добірок, які об'єднували б книжки, що відповідають потребам дітей з особливостями розвитку щодо дизайну, мови, структури сюжету та малюнків у них.
📖 Щоб показати, що читання може бути доступним кожному і кожній, IBBY International Board on Books for Young People що два роки презентує нову колекцію «Визначних книжок для молодих людей з особливостями розвитку». Роздивитися добірку 2019 року, що складається з книжок спеціальних форматів, шрифтом Брайля, тактильних і текстильних, для молоді з труднощами читання та для дорослих із затримкою розвитку можна у повному відео ось тут 👉



Про колекцію розповідають Yuliia Kozlovets, кураторка програми для дітей та підлітків фестивалю «Книжковий Арсенал», і Марк Лівін, автор книги із добірки – «Рікі і дороги».
Онлайн-презентація колекції книг відбулась за сприяття 🇨🇭 Embassy of Switzerland in Ukraine / Посольство Швейцарії в Україні.

Популярні публікації