ЦВІТ ПАПОРОТІ

 У розпал літа, в ніч з шостого на сьоме липня, відзначається одне з найбільш містичних і незвичайних подій - свято Івана Купала. Існує повір'я про цвіт папороті, котрий нібито з'являється саме  в купальську ніч. За легендою, папороть цвіте лише одну коротку мить найкоротшої у році ночі під Івана Купала. Здобути цю квітку досить важко, оскільки її береже від людей нечиста сила. Страхітливі народні перекази про її витівки використав у своєму оповіданні «Вечір проти Йвана Купайла» Микола Гоголь, до речі є можливість взяти та почитати в Чернігівській обласній бібліотеці для дітей, саме час для "страшилкового чтива".


Ще трохи містичного  тут:
Квітка папоротіУкраїнська народна казка Поділля // http://proridne.org
Цвіт папороті // http://kazka.vn.ua
Чарівний цвіт папороті // http://kazkar.info/ua/char_vniy_tsv_t_paporot/
Папороть (легенда Бойківщини) // http://kazkar.info/ua/paporot(legenda_boyk_vshchini)/
Цвіт папороті (А. Лотоцького) // http://kazkar.info/ua/tsv_t_paporot_(a_lototskogo)/
Той, хто знайде цвіт папороті, зможе розуміти мову будь-якого створіння та  бачити заховані в землю скарби, зможе бачити, як ходять лісом дерева й стиха розмовляють між собою.

 Збираєтеся шукати квітку папороті? Краще шукайте інтерв'ю з Дара Корній у липневому номері "Однокласники". Пані Дара розповідає, що робити, щоб безпечно ходити лісом, для кого був написаний "Гонихмарник", яка доля чекає на українське фентезі... Стоп! Жодних більше спойлерів. Краще читайте самі.


Популярні публікації