ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ШОКОЛАДУ

Всесвітній день шоколаду традиційно святкується 11 липня. Вперше його провели ще у 1995 році, у Франції. Кажуть, що вперше шоколад придумали ще давні ацтеки, і називали його їжею богів. Іспанці возили його в Європу і продавали за величезними цінами, називаючи чорним золотом. Вважалося, що шоколад додає сили і витривалості. І, звичайно, завдяки такій цікавій історії і з'явився Всесвітній день шоколаду.

Цікавенькі факти
Крім того, що шоколад був знайдений ацтеками, є ще кілька цікавих фактів про нього. Наприклад, ще в час, коли "їжа богів" тільки з'явилася в Європі, її вважали лише привілеєм для аристократів. Звичайні люди, у той час, не могли скуштувати шоколад, і не знали його смак.
Безліч відомих жінок мали пристрасть до шоколаду. Так, наприклад, мати Тереза дуже любила його, а пані Помпадур вважала, що шоколад може розпалити вогонь пристрасті.
І лише на початку 20 століття, коли шоколад став вироблятися на фабриках, його могли спробувати усі охочі.
Зараз, коли про шоколаді відомо майже все, вважається, що він покращує психічний стан і сприяє психологічному відновленню. А темний сорт допомагає виробляти ендорфін, який є гормоном щастя. Крім цього, шоколад здатний сповільнювати процеси старіння в організмі.
Звичайно, шоколад повний калорій, і не дуже добре впливає на масу тіла, але, зате, він приносить щастя і радість величезній кількості людей.
І, завдяки цьому, "чорне золото" отримало своє свято – "Всесвітній день шоколаду"

Ну і звичайно,  чергова порція "книжкових смаколиків" ➤ шоколадні книжки ➤ клацніть мишкою  на назву ➤ СОЛОДКЕ ЧТИВО

Популярні публікації