День народження Джульєтти

16 вересня в італійському місті Вероні відзначають свято - День народження Джульєтти, знаменитої шекспірівської героїні. Точну дату народження Джульєтти, 16 вересня 1284 року, встановив доктор Джузеппе Вівіані, ґрунтуючись на ретельно вивчених історичних фактах. 

Хоча на момент подій, описаних в трагедії «Ромео і Джульетта» головній героїні ще не виповнилося 14-ти років, у Верону досі приходять листи від всіх закоханих, адресовані Джульєтті, з проханнями дати раду або напуття в нелегкій любовній ситуації.

статуя Джульєтти в Вероні

Відповідають на листи дівчата з клубу Джульєтти, заснованого в 1972 році Джуліо Тамассі. Щороку в клуб приходить близько 5000 листів, в тому числі й електронною поштою. Жодне послання не залишається без відповіді.

На честь дня народження Джульєтти Капулетті проводять святкові заходи: спектаклі, фестивалі, карнавали. В цей день проходить вручення літературної премії для професійних письменників «Scrivere per amore», і, звичайно ж, читають 📖 про неймовірну історію кохання...

Шекспір Вільям.  Ромео і Джульєтта : трагедія / Шекспір, Вільям ; пер. з англ. Ю. Андрухович ; іл. В. Єрко. - Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2016. - 207 с. : іл. - Б. т.  



Популярні публікації