80-ті роковини трагедії в Бабиному Яру

Сьогодні, 29 вересня, 80-ті роковини трагедії в Бабиному Яру. За результатами останніх досліджень, майже половина українців не знає де знаходиться Бабин Яр. Місце, яке  мало б стати місцем пам’яті, перетворилося на місце забуття. Це, імовірно, стало наслідком ціленаправленої політики замовчування, що відбувалася в Радянському Союзі, та подальшої політики ігнорування після проголошення незалежності України. Саме тому, провідною місією Фонду є просвіта громадян, перш за все дітей, про трагічні події минулого, зокрема, про події Голокосту.

До цієї дати Babyn Yar Holocaust Memorial Center за підтримки Міністерство освіти і науки України запустив унікальний освітній продукт «Червона точка пам’яті» https://edu.babynyar.org/.

У режимі реального часу вчительство, учнівство та всі охочі вже зараз документують локальну та регіональну історію Другої світової війни та Голокосту: записують спогади очевидців, оцифровують музейні експонати й артефакти з домашніх архівів, шукають інформацію про місцеві пам’ятники жертвам Голокосту. 

Усі записані свідчення й оцифровані пам’ятки додаються на платформу та стають червоними точками на карті, які складаються в спільну єдину історію.

Саме ця платформа буде використана в якості базового IT-інструменту при проведенні Національного уроку пам'яті.

Зареєструватися на платформі можна ось тут 👉https://edu.babynyar.org/?signUp=true

Ознайомитися та завантажити матеріали можна за цим покликанням 👉 

https://education.babynyar.org/lesson/

Джерело

Популярні публікації