15 вересня - Міжнародний день крапки

15 вересня у світі святкують Міжнародний день крапки. Історія цього незвичайного свята пов'язана з книжкою «Точка», яку написав англійський художник Пітер Рейнолдс у 2003 році. Головна героїня цієї книги - дівчинка, на ім'я Вашті. Щоб довести своє невміння малювати, вона тикала олівцем в папір. Однак отримані маленькі точки і допомога вчительки стали початком сюрпризів і відкритів. У реальному світі вчителі також стали використовувати цю історію, щоб відкрити творчі здібності і впевненість серед своїх учнів. Один з перших учителів був Террі Шай, з подачі якого зародилося це міжнародне свято. В цей день всі читають книжку Пітера Г. Рейнольса «Точку», надихаються історією про ученицю Вашті та починають малювати крапки! Червоні, сині, зелені ...

Книга Пітера Рейнольдса (письменника та ілюстратора, засновника освітньої медіакомпанії FableVision, власника магазину книг і іграшок «Синій кролик») носить творчий, інтелектуально-філософський характер, і читачі кожного віку бачать в ній щось своє.

І у дорослих та  і у дітей вчителька малювання з цієї книги викликає тільки позитивні емоції, захват і повагу. Вона постає перед читачами терплячою, доброю, уважною та турботливою, небайдужою до своєї учениці, готової прийти на допомогу. Вчителька дбайливо поставилася до першої роботи Вашті, зробила її персональну виставку в школі, навчила вірити в себе, у свої здібності, долати труднощі, приходити іншим на допомогу. Всім учням бажаємо зустрічати на своєму шкільному шляху саме таких вчителів!


Популярні публікації