Досвід промоції дитячого та сімейного читання

У «Борисовській центральній районній бібліотеці ім.І. Х. Колодєєва» дитячий відділ (Республіка Білорусь) , з січня місяця розпочалася акція «Бібліорюкзак», метою якої є залучення дітей до книг та читання, сприяння розвитку сімейного читання, організація корисного дозвілля серед школярів 7-12 років. Юному читачеві передається «книжковий рюкзачок» - в який поміщаються комплект з книг для сімейного читання і предмети, що відповідають його тематиці, а також містить  цікаві завдання, виконавши які, вони отримають пізнавальну інформацію та приємні призи від бібліотекарів.

На даний момент були обрані п'ять рюкзаків за найпопулярнішими темами:

 «Беларуская скарбонка»

У ньому представлені яскраві, захоплюючі книги білоруських авторів і інформативні журнали, які допоможуть дітям зануритися в світ білоруського фольклору і познайомитися з народними казками. А ще дізнатися про народні обереги та  змайструвати їх собі самостійно вдома.

"Цікаві факти"

Даний рюкзак допоможе маленьким дослідникам, а також їх батькам, пояснюючи складні явища простою мовою за допомогою представлених в ньому енциклопедій і журналів. А крім цього кожна дитина зможе побути справжнім вченим і виростити кристал із солі, слідуючи знаходиться в рюкзаку інструкції.

"Вмілі рученята"

Цей рюкзак для тих, хто любить майструвати, в'язати, шити, ліпити і просто придумувати різні вироби або ж прагне цьому навчитися. У ньому представлені яскраві книги з простими ілюстраціями, пізнавальні журнали, які навчать дітей виготовляти цікаві вироби з простих доступних матеріалів, створювати творчі подарунки, перетворювати прості речі в незвичайні. 

«Рюкзак з пригодами»

У ньому представлені книги, за допомогою яких можна відправитися в дивовижні подорожі, зануритися в світ пригод. У рюкзаку діти знайдуть пізнавальні журнали, з яких дізнаються про країни: їх традиції, стравах, а також про містичні місця і спробують розгадати таємниці забутих цивілізацій. А ще кожен може перетворитися на учасника експедиції, відкриваючи нові острови з картою, залишеної в рюкзаку. Крім перерахованого вище, дітям пропонується розфарбувати картинку по цифрам і відгадати кросворд з батьками. 

«Рюкзак ласуни»

Цей рюкзак підготовлений для справжніх цінителів смачних солодощів. Діти дізнаються не тільки історію появи шоколаду, але і відправляться в світ солодощів з цікавими розповідями і незвичайними рецептами. Будь-яка дитина зможе приготувати улюблені ласощі, а також дізнатися про нього більше.

Виконавши всі завдання і повернувши рюкзак в бібліотеку, кожен учасник акції отримає пам'ятний приз від дитячого відділу.

Джерело

Популярні публікації