Сьогодні - День зимових солодощів


Ми звикли, що після святкування Нового року у нас вдома залишається купа цукерок і шоколадок. Але не вони зовсім вважаються зимовими солодощами, а сухофрукти, мармелад і зефір. Саме ці солодощі мають велику кількість мікроелементів, які не тільки корисні для здоров'я, але також вгамовують голод і дають енергію і саме про них - сьогоднішня розповідь.  Сухофрукти – вони дуже добре втамовують спрагу в солодкому смаку та одночасно дають організму дуже багато корисних речовин, мінералів і вітамінів. Головна умова: вживати не більше 30 грамів в день.  Інший вид зимових солодощів – мармелад. Якісний продукт є багатим джерелом пектинових речовин, що сприяють зниженню рівня холестерину, сприятливо відбиваються на роботі шлунку, діють як сорбенти, які збирають в організмі небажані частинки й виводять їх геть. Деякі джерела говорять про те, що пектин здатний гальмувати розвиток ракових клітин.
Пастила і зефір також містять пектинові сполуки, мають властивість вгамовувати роздратування травних органів. Але як і мармелад, ці солодощі повинні мати якомога більш натуральний склад, без штучних консервантів і барвників (в ідеалі готувати такі десерти краще самостійно). При їх споживанні також важливо дотримуватися помірності. А в зимовий період нам це і потрібно. 
👉Традиційно бонус :  ловіть тематичну підбірку статей, які просто необхідно прочитати з діточками😉

"Втомлювальна"... їжа. "Розумна"... їжа : крамничка "Здоровий Бублик" / худож. Є. Васильєва // Барвінок. - 2013. - № 3. - С. 14-15. 

Солодке королівство : ігротека : [настільна гра] / худож. О. Пасхалова  // Пізнайко від 6. - 2017. - № 1. - С. 12, 17, 27. 

 Свято ласуна : комікс / худож. О. Радіонова // Пізнайко від 6. - 2017. - № 1. - С. 22-23. 

Історія речей // Веселі уроки. - 2017. - № 2. - С. 4. 

До здоров'я - кроком руш! : крамничка "Здоровий Бублик" : [про солодощі для настрою, користь гречаної каші, морквяний джем, грінки з прогнозом погоди, осиний мед, овоч мелотрію] // Барвінок. - 2017. - № 3. - С. 14-15. 

 Юні кулінари : мармеладні фантазії // В гостях у казки. - 2019. - № 2. - С. 30-31. 

 Цукерковий рай : хочеш знати? // Куля. - 2019. - № 2. - С. 8-9. 



Популярні публікації