3 січня - Фестиваль сну

Важко заснути? Не допомагає лічба овечок, ведмедиків та іграшок на ялинці. Що ж робити? Правильно – треба провести Фестиваль сну! Тим більше, що діти люблять усілякі фестивалі)) Це неформальне свято має допомогти нормалізувати режим сну після бурхливої зустрічі Нового року. Зазвичай його проводять 3 січня, але в інтернеті практично не має  ніяких подробиць святкування. Тому ловіть спеціальний сценарій проведення Фестивалю сну!

Підказка засинання:

 За годину перед запланованим засинанням треба згорнути активності, вимкнути яскраве світло і всі гаджети. Нехай дитина знає свій час засинання і прокидання, а також може побачить його на годиннику. Використовуйте 15-хвилинний ритуал. Це дуже крута штука і вона працює. Такий собі щоденний фестиваль сну, який включає однаковий сценарій – вечірній туалет, розстеляння ліжка, збирання іграшок та їх вкладання, читання або прослуховування казочки. До речі,  завдяки цьому ритуалу знижується збудження не лише дітей, але і батьків.

Сно-мотивація дуже гарно впливає на стосунки в сім’ї. 

Правила відходу до сну і збереження спокою та тиші  можна заохочувати. Але треба щоразу обирати одне правило і записувати його на видному місці. Якщо дитина його дотрималась – заслуговує на подарунок! Але чесно - правило має бути одне!  Скажімо, спокій можна заохочувати активностями  наступного дня. Пам’ятаймо про нематеріальні подаруночки і сюрпризи – споглядання краси, прогулянка, спільна співаночка, роздивляння фото - така собі мандрівка у ваше дитинство. Не треба нікого силувати,  щоб не викликати спротиву. Наберіться терпіння – воно вам точно знадобиться. Використайте цей час для взаємної приємності)) 

Веселих свят і чарівногоФЕСТИВАЛЮ СНУ щодня 


Популярні публікації