14 лютого - День закоханих у книжки


14 лютого –  Міжнародний день книгодарування, що активно відзначається у всьому світі з 2012 року. Історія свята розпочалася з маленької традиції в родині американського книжкового блогера Еммі Бродмур, де на День усіх закоханих дарували одне одному та дітям книги. Якось син блогерки запитав, чому немає такого особливого дня на рік, коли люди дарують книжки усім навколо. Еммі сподобався задум, саме тому, вона вирішила відзначити черговий День святого Валентина, подарувавши книги не лише синові, а й бідним дітям, які не мають можливості придбати власні. Водночас блогерка поділилася ідеєю акції з читачами, після чого традиція почала стрімко розвиватися, а цю  ініціативу підхопили активісти по всьому світові. 

"Коли ще ділитися своєю любов'ю до книг, як не в день, який є синонімом кохання", — написала у своєму заклику до спільноти читачів Емма Перрі.

Дуже швидко, питання маленької дитини та активна позиція Еммі Бродмур були підхоплені мільйонами людей, що й сприяло становленню цього свята як Міжнародного дня книгодарування.

  Ловіть найпоширеніші способи як відзначити свято книгодарування:

1. Подарувати книги дітям, які на них потребують. А ще краще не просто подарувати, а й розповісти, чим ця книга важлива для вас та для них.

2. Ініціювати благодійну акцію та презентувати книги у бібліотеку, притулок чи будь-яку організацію, яка передає книги тим, кому вони найпотрібніші.

3. Можна просто подарувати цікаве видання незнайомому перехожому.Чи залишити її у поштовий скриньці суворому сусідові, нехай посміхнеться.

4. Ви можете навіть влаштувати глобальний челлендж, поширивши книги по всьому світу, залишивши на обкладинці наліпку з інструкціями та правилами розповсюдження книги після того, як її прочитають. 

Інколи людям не вистачає слів, аби виразити свої почуття, а книга скаже набагато більше, ніж банальна валентинка, бо книжки - то любов!





Популярні публікації