Котячий рай в Японії


Сьогодні відзначається День кота в Європі. Однак, найбільше цих тварин люблять не в Європі, а в ...Японії. Там навіть є два відомих "котячих" острова - Тасіро та Аосіма.

Тасіро у префектурі Міягі розташований за 14 км від узбережжя Японії. Спочатку кішки тут були потрібні для боротьби з гризунами, адже Тасіро був місцем розведення шовкопряда, яким миші з задоволенням ласували. Тож котики врятували шовкопряда, місцевих жителів, які жили з того,  а самі здобули славу тварин, що приносять удачу.

Незабаром виробництво шовкових тканин занепало. На зміну йому заробітком місцевих жителів стала риболовля, що, звісно, дуже тішить вусатих і хвостатих. І тепер їх там стало більше, ніж людей! Адже Тасіро залишила вся молодь, кількість жителів стрімко зменшувалася, поки не досягла сучасної цифри - приблизно 100 осіб.

Так в Японії виник новий туристичний об'єкт - котячий острів, де за  приблизними підрахунками на кожного двоногого мешканця 4-5 чотириногих. На острові одним з шанованих місць вважається храм кішок між двома селами. Заслугою  котів вважається буквально все - погода, рясний улов, порятунок від гризунів тощо. Кішок тут годують, пестять і плекають. Також тут діє заборона на собак. А коти тим часом займають порожні будівлі, вимогливо нявкають та прискіпливо оглядають туристів на предмет гостинців.

Коти тут настільки залюблені та ледачі, що постала проблема ожиріння тварин:  тепер на острові навіть є знаки для туристів, що забороняєють годувати кішок.


Острів Аосіма багато в чому схожий на Тасіро, але котів тут приблизно вшестеро більше, ніж людей. А диве тут всього 22 людини. Так само, як і на Тасіро, в основному це люди за 50 років. Аосіма - не менш популярний острів, ніж Тасіро. Туристів не бентежить відсутність інфраструктури, вони їдуть подивитися на пухнастиків, які, до речі, досить голодні, на відміну від своїх колег на  Тасіро. Населення острова не в змозі самостійно прогодувати їх. Тож влада префектури прийняли рішення стерилізувати хоча б частину тварин, щоб стримати зростання популяції.



Популярні публікації