«Літачок – рятівничок» або зимова казка про мрії

Вовк Наталя. Літачок-рятівничок / Вовк, Наталя, Малкович, Іван ; худож. Н. Колпакова. - К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2010. - 24 с. : ілюстр. - (Для малят від 2 до 102). - Б.т. 

«Літачок-рятівничок»– книга про здійснену мрію і врятоване життя, снігові засніжені вершини і сміливість бути собою.    Ласкаво запрошую прогулятися її сторінками. Вас очікує подорож у зимову казку, коли перехоплюватиме подих від хвилювань за маленького героя, коли слова вдячності розчулять до сліз, а радість переповнюватиме душу від того, що «ти потрібен».  

             Отож, уявіть, як сумно жилося маленькому літачкові на аеродромі, де працювали великі та дужі літаки, а він їм «тільки під колесами плутався». Та от настав день, коли навіть супермогутні літаки не могли виконати важливе завдання – полетіти у завірюху в гори за маленьким хлопчиком, який сильно занедужав. І якраз цей день став визначальним для нашого героя. Нарешті він зможе проявити себе і стати в нагоді.

Напруживши усі сили свого двигуна літачок полетів у заметіль, тільки б долетіти, тільки б не збитися з курсу і не впасти. Визираючи з кабіни літака, ми можемо разом з ним відчути оту страшну негоду та лютий холод.

           Чи зможе літачок сісти неушкодженим? А тим більше, чи вистачить йому сил повернутися назад із важкою ношею? Із завмиранням серця ми вболівали за нашого маленького героя! І ось він уже на аеродромі, де на нього чекали усі: навіть ті літаки, які не вірили в його сили. 

            І, о диво, колеги-літаки, усі сказали літачку «добре слово». І нарекли його літачком-рятівничком. Як виявилося, наш герой став «усім потрібен», бо йому доручили доставляти листи і дарунки в гірські райони. 

            На радість усім нам, маленький хлопчик теж одужав, і тато змайстрував йому іграшкового літачка-рятівничка. У цієї історії щасливий кінець.

             Вона навчає діток вірити у себе та вірити у своє призначення. Іноді варто наважитися на відчайдушний вчинок, аби довести собі й оточуючим, чого ти вартий. Книжечку можна рекомендувати як хлопчикам, так і дівчаткам. Автор використовує такий цікавий прийом, як виділення більшим або меншим шрифтом окремих слів, ніби натякаючи як наголосити на окремих важливих словах, наприклад, маленький літачок і супермогутні літаки. Такі підказки допомагають зробити читання жвавішим. Насолоди вам  від цієї казки-пригоди!

Слухати

Читати книжку



 

Популярні публікації