Розвиньте критичне мислення вашої дитини


Як допомогти дитині розвинути допитливість, критичне мислення та креативність?  Книги відомого педагога Оскара Бреніф'є стануть у пригоді!  Оскар Бреніф’є — революціонер у галузі освіти, який пропонує дорослим не давати дітям готові відповіді, а змалечку розвивати в них здатність думати, аналізувати та знаходити відповіді самостійно. У його книжках багато запитань — вони спонукають відмовитися від шаблонних відповідей, дозволяють бачити різноманіття світу, не боятися думати інакше. Влучні запитання не лише розвивають мислення, а й учать чути інших, допомагають батькам і дітям порозумітися.

Бреніф'є Оскар. Що добре, а що погано? / Бреніф'є, Оскар ; намал. К. Дево ; пер. В. Каденка, М. Абрамової. - Київ : Маміно : Дух і Літера, 2019. - 95 c. : іл. - (Мистецтво мислити). - Б. т. 

ОПИС

Чи треба з усіма поводитися приязно? Хто має першим виявляти приязність: ти чи інші? Чи можна здаватися приязним, але не бути таким? А навпаки: чи можна бути приязним, але не здаватися таким? Навіщо ти взагалі намагаєшся бути приязним?


Бреніф'є Оскар. Що таке почуття?  / Бреніф'є, Оскар ; намал. С. Блох ; пер. М. Абрамової. - Київ : Дух і Літера, 2019. - 95 с. : іл. - (Мистецтво мислити). - Б. т. 

ОПИС

Чи боїшся ти виступати перед класом? Тобі не подобається, коли на тебе дивляться? Але хіба можна зашкодити поглядом? А чи заздриш ти своїм братам і сестрам? Заздриш, тому що хочеш, щоби батьки піклувалися лише про тебе? Та невже любов неподільна? До речі, чому буває так, що ми сваримося з тими, кого любимо?


Бреніф'є Оскар. Що таке щастя?  / Бреніф'є, Оскар ; намал. К. Мьорісс ; пер. М. Абрамової. - Київ : Маміно : Дух і Літера, [2019]. - 95 c. : іл. - (Мистецтво мислити). - Б. т. 

ОПИС

Чи повинні ми будь-якою ціною шукати щастя? Чи воно радше має прийти саме? А якщо твоє щастя завдасть нещастя комусь іншому? Чи взагалі можливо весь час почуватися щасливим? І чи справді сенс життя полягає в пошуку щастя?

Бреніф'є Оскар. Що таке взаємини?  / Бреніф'є, Оскар ; намал. Ф. Беналья ; пер. М. Абрамової. - Київ : Дух і Літера, 2019. - 95 c. : іл. - (Мистецтво мислити). - Б. т. - Програма поповнення фондів, 2020. 

Чи зобов’язані ми завжди поважати інших? Хіба є люди, не гідні поваги? Можливо, інколи для нечемності є вагомі причини? А чи завжди слід погоджуватися з іншими? Чи можуть дві різні думки бути водночас правильними? І чи варто зрікатися правди, щоб уникнути конфлікту? Світ людських взаємин складний і неоднозначний. Відчути своє місце в ньому допоможуть запитання з книжки «Що таке взаємини?».


Бреніф'є Оскар. Що таке свобода?  / Бреніф'є, Оскар ; намал. Ф. Ребена ; пер. М. Абрамової. - Київ : Дух і Літера : Маміно, 2020. - 95 c. : іл. - (Мистецтво мислити). - Б. т. - Програма поповнення фондів, 2020. 

Чи можна робити все, що заманеться? Ні, наприклад, з’їсти за раз кілограм цукерок точно не можна. Та якщо я точно знаю, чого хочу, і мені стане сили й сміливості, то можна зробити будь-що! Але хіба не помиляємося ми іноді, навіть коли певні у своїй правоті? Усі прагнуть свободи, але не кожен до кінця розуміє, що це таке. Книжка французького філософа-практика Оскара Бреніф’є допоможе батькам і дітям поговорити про свободу й обмеження так, щоб кожен почувався вільним у своєму виборі.

Книжки 📚 чекають на читачів у Чернігівській обласній бібліотеці для дітей



Популярні публікації