Сьогодні - День Антарктиди


З першим днем зими, з першим снігом❄️❄️❄️❄️. Не просто так 1 грудня День Антарктиди🌬💨🌫 Розповімо вам про надзвичайну крижану пригоду в 📘 Грілл Вільям. Антарктична експедиція Шеклтона. Надзвичайна крижана пригода [Текст] : найкраща іл. кн. "The New York Times" / Грілл, Вільям ; пер. з англ. С. Колесник ; іл. авт. - Харків : Віват, 2018. - 72, [2] c. : іл. - (Енциклопедія). - Для дітей: 6+. - На обкл. та титулі: Vivat.
Як почуваються люди, корабель яких затиснула пакова крига в Північному морі? А в цей час Полярна ніч на шість місяців і потрібно вижити. Що робить команда? Розповімо: читає енциклопедію "Британіка", грає в футбол, співає колядки. І все це на кризі. А опісля, після зимівлі на  цій кризі є  потепління, розтріскання криги і вимушеність  дрейфувати на уламках криги. Як вам? А ще капітан корабля Шеклтон разом з деякими товаришами відправляється в маленькій шлюпці, і пробуде в ній шість днів і ночей в зимній воді, щоб добратися до на острів Мордвінова до китобоїв. Бо це єдиний порятунок для всієї команди.  Це 100 миль (160 км) в маленькому човнику в холодних водах Антарктики. І порятунок прийшов.


Читайте унікальну книжку британського художника Вільяма Грілла про героїчну подорож Ернста Шеклтона і його команди до Антарктиди. Книжка чекає на свого читача у Чернігівській обласній бібліотеці для дітей.

2014 року видання було названо «Кращою ілюстрованою книжкою року» за версією The New York Times. Також книжка отримала премію британської Асоціації ілюстраторів у номінації «Дитяча література: нові імена» й увійшла до переліку найкращих книжок 2015 року Комітету дитячої книги США.

Популярні публікації