Наукові теми - яскраво, актуально та доступно


Агов! Чудова новина! Молоді викладачі запустили українськомовний освітній проєкт Enjoy The Science. Це YouTube-канал, на якому вчителі у 5-хвилинних відео розкривають наукові теми яскраво, актуально та доступно. Канал орієнтований на дітей, підлітків, студентів та дорослих, що прагнуть постійного розвитку. П’ять молодих вчителів осучаснюють освіту та доводять, що наука – це круто.

Ще з початку карантину вчителі з командою продакшену та інших творчих людей почали створювати відео, нестандартні анімації, конспекти та тести до них. А нині вже вийшли на повноцінний канал. Тут вчителька мистецтва та одночасно тату-майстерка показує, що малювати може кожен, справа не в таланті. А викладачка української мови пояснює складні правила за допомогою мемів та жартів.


 

«Коли я згадую, що світовий океан вивчений лише на 5%, це мене надихає та мотивує навчати дослідників та ділитись із ними своїм натхненням та цікавістю до світу. Насолоджуймось наукою разом, виховуймо у собі допитливість та відкриваймо нове щодня», – говорить одна із засновниць проєкту, вчителька природознавства Єлизавета Саєвич.

Окрім YouTube-каналу, проєкт має сайт, де є конспекти до уроків із різних наук, тести, статті. Надалі викладачі планують також робити цікаві онлайн-уроки, яких так не вистачає під час дистанційного навчання, проводити освітні заходи та популяризувати науку. Незважаючи на молодий вік, вчителі з команди Enjoy The Sciencе встигли назбирати досвід із різних країн. Вони беруть участь у освітніх конференціях в Україні, займаються проєктами за підтримки ЄС. А спів засновниця проєкту Єлизавета Саєвич постійна гостя TedX та Nobilitet, а також учасниця навчальних фестивалів у США.

Проєкт поповнив ресурс блогу

Джерело


Популярні публікації