День Бетмена

Про Бетмена зняли безліч фільмів, мультиків і серіалів. Але вперше він з’явився на сторінках графічних романів від Detective Comics у далекому 1939 році. Під кажанячими вушками та могутнім плащем ховається успішний бізнесмен Брюс Вейн. Стати поборником справедливості його змусила дитяча травма: на очах маленького Брюса злодій застрелив батьків, коли родина ввечері поверталася з кінотеатру. Символічно, що того вечора показували фільм про Зорро – захисника людей від несправедливості.Роки тренувань і навчання – і ось у злодіїв міста Готема виникла величезна проблема: чоловік у костюмі кажана. Та й Бетмен познайомився із цілою плеядою злочинців:

🤡 Джокер – скажений клоун і талановитий маніпулятор

🐧 Пінгвін – опецькуватий бізнесмен із парасолькою-пістолетом

🌺Отруйний Плющ – вродлива рудоволоса жінка із даром керувати рослинами

🐾 Жінка-Кішка – спритна крадійка готемських коштовностей

Ви думаєте, що перелік ворогів вичерпано? Насправді їх дуже-дуже багато і вони чинять справді страшні речі. Стати такими їх змусили життєві обставини – втрата близької людини, фізична травма, неприйняття суспільством і навіть любов.

Бетмен любить рятувати світ самотужки та все ж інколи працює в команді. У нього є ціла Бет-родина помічників та Ліга Справедливості – угрупування героїв із надприродними силами.

Але незмінний помічник – дворецький Альфред, який замінив Брюсу Вейну родину. Він може постояти і за себе, і за свого вихованця – одного разу дав березовї каші самому Супермену!👊

Всесвіт Бетмена дуже героїчний, із крутими машинами, костюмами та технологіями. Водночас темний і трагічний – така ціна супергеройського протистояння. 

Зануритися у світ пригод  Бетмена допоже 📖 коміксів, що нещодавно вийшла 👋

 «БЕТМЕН: ТЕМНА ПЕРЕМОГА» — вражаючий детектив від визнаної команди лауреатів премії Айснера Джефа Леба та Тіма Сейла («СУПЕРМЕН: УСІ ПОРИ РОКУ»; «БЕТМЕН: ДОВГИЙ ГЕЛЛОВІН»). 







Популярні публікації