30 березня святкує свій День олівець

Легкий, дешевий і завжди готовий до роботи: і вдень, і вночі, і в спеку, і в люті морози. Запросто розміщується в готувальні або навіть за вухом. Без ускладнень стирається гумкою. За його допомогою діти виводять свої перші карлючки, а видатні майстри створюють безсмертні шедеври. Це, звичайно ж, простий олівець – найдоступніший і найвідоміший у світі записувальний інструмент, що навіть на початку ХХІ століття не здає своїх позицій. Перший олівець Йозеф Гартмут випустив у 1889році. Згодом на всесвітній виставці в Парижі, через одинадцять років після випуску першого олівця, олівцям Йозеф Гартмута була присуджена золота медаль, а  гордовитий Йозеф Гартмут назвав їх на честь самого великого алмазу, який існував на той час у світі,« КОХІНОР». 
Більше про історію виникнення олівця та про сучасне виробництво олівців ви дізнаєтеся у відео 


Якщо ви ще не задумувалися про своє ставлення до цього унікального винаходу людства, то 
книжка американського письменника Дрю Дейуолта «День, коли олівці втекли» - для вас!

 

Уважно погляньте, чи, бува, не повтікали від вас олівці? Ні, це не жарт, адже герой цієї книжки, Дункан, замість олівців виявив у своєму портфелі... лишень грізні послання. Виявляється, він геть занедбав олівці й ті кудись зникли. Поламані, розплавлені на сонці, але незламні духом, вони пишуть Дунканові не надто чемні листи й не збираються миритися зі своїм становищем. Але не все так безнадійно!      

Друга книга «День, коли олівці повернулися додому» 

дає багато відповідей на всі питання. Тож не варто недооцінювати важливість олівця!


…Універсальний, простий і надійний олівець – невибагливий трудівник – аж ніяк не застарів і донині, і можна сподіватися, що він допомагатиме нам у повсякденному житті ще тривалий час


Популярні публікації