Творіть саме сьогодні

21 квітня - Всесвітній день творчості. Вперше цей день відзначали громадяни більш ніж 50-ти країн світу 21 квітня 2002 року. У 2017 році за підтримки Генеральної асамблеї ООН він став офіційним міжнародним заходом.
«Творчість дозволяє собі багато помилятися, але мистецтво знає, які з цих помилок слід зберегти» 
- сказав якось американський художник Скотт Адамс.
«Вкрай важливо, щоб ми використовували творчість у вирішенні проблем, з якими ми стикаємося. Традиційне мислення більше не спрацьовує », 
- сказала посол І.Ронда Кінг.

Творчість живе у кожному з нас. Навіть надто прагмантичні особистості мають хоч краплинку винахідливості та оригінальності. А як ми знаємо, саме оригінальність, вираження своє особистості вважається першим проявом творчості. Твори мистецтва, наукові відкриття, інновації – все це дають суспільству творчі люди. Але для повного самовираження потрібно пізнати власний творчий потенціал та розвивати його. У дітей виявлення творчості відбувається ще в ранньому віці – як тільки вони навчиться пізнавати предмети та тримати олівчик у руках. Психологи довели, що якщо батьки уважні до дітей та допомагають проявляти творчі здібності, ті ростуть розумнішими й щасливішими.
Тож, сьогодні згадаємо один способ, який точно посприяє дитині у розвитку творчих здібностей - розмальовки. Вони допомагають дітям структурувати, пізнавати різні форми та кольори, добирати вдалі поєднання. Розмальовки тренують координацію рухів, вчать концентруватися, формують смак дитини. Не потрібно боятися того, що дитинка фантазує. Мрії та фантазії – ознака того, що ви на вірному шляху.

Популярні публікації