Відома лялька святкує день народження


Відомій ляльці Барбі, яка заполонила всі серця дівчат у світі, у цьому році виповнюється 61 рік. Як для леді зрілого віку красуня Барбі добре збереглася: обличчя без єдиної зморшки, блакитні очі, розкішне волосся. Схоже, час не владний над лялькою Барбі. Або це всесвітня любов робить Барбі з кожним роком дедалі молодшою та гарнішою.

Барбі - не просто лялька. У неї є офіційна історія. За задумом творців юна дівчина Барбара Міллісент Робертс (це повне ім'я ляльки Барбі) живе в містечку Віллоу штату Вісконсін і вчиться в школі. У Барбі є чотири сестри: Скипер, Стейсі, Келлі, Кріссі і Брат Тодд. Її маму звати Маргарет, а тата - Джордж. За всю історію свого існування у Барбі було безліч облич. Вона мала десятки національностей і «освоїла» дві сотні професій. У лінійці були Барбі-гімнастки і плавчихі, рок-зірки, астронавти, лікарі, поліцейські, палеонтологи, пастушки, циркові артистки. У цьому році наша легендарна спортсменка увійшла до когорти атлеток, яких знаменитий виробник іграшок виділив у своїй колекції. Бренд «Барбі» розширив проект «Долай бар’єр до мрії» і цьогоріч представив вісім нових іменних ляльок, присвячених чемпіонці світу з легкої атлетики Діні Ашер-Сміт із Великобританії, капітанові збірної Франції з футболу Амандін Анрі, найкращій стрибунці у довжину сучасності Малайці Мігамбо з Німеччини, чемпіонці Європи серед юніорів з серфінґу Терезі Бонвало із Португалії, іншій серфінґістці Анат Леліор з Ізраїлю, чемпіонці з параолімпійського плавання Сюмейє Бояджи з Туреччини, чемпіонці Європи зі стрибків у висоту Айріне Палшите з Литви і власне Ользі Харлан.
Спортсменка зізналася, що така пропозиція стала для неї приємним сюрпризом, адже в дитинстві Ольга любила ляльок і в її колекції була зокрема Барбі. При підготовці іграшки її автори враховували особливості тілобудови й контурів обличчя Харлан, зобразивши її у змагальному костюмі та з фірмовим синьо-жовтим захисним шоломом у руках. Представниця України у такій почесній компанії вперше.

                                

Ще більше цікавого про іменницю читай 
 Куклы мира / вед. ред. Е. Ананьева ; отв. ред. Т. Евсеева. - М. : Аванта+, 2005. - 184 с. : ілюстр. - (Самые красивые и знаменитые).  



Популярні публікації