ВПЕРШЕ - НАШІ У СПИСКУ МІЖНАРОДНОЇ ПРЕМІЇ ПАМ'ЯТІ АСТРІД ЛІНДГРЕН

До довгого списку Міжнародної премії пам’яті Астрід Ліндґрен (235 кандидатів із 60 країн світу), яку вручають за внесок у розвиток дитячої та юнацької літератури, потрапили двоє українців - художник Кость Лавро та письменниця Зірка Мензатюк. Це вперше з часів заснування премії у 2002 році. Список претендентів на Премію пам’яті Астрід Ліндґрен за 2018 рік оприлюднили під час Книжкової виставки у Франкфурті (Frankfurt Book Fair). 
Журі оголосить лауреатів премії наприкінці березня 2018 року.


Кость Лавро, художник-ілюстратор, один із найяскравіших і найколоритніших сучасних книжкових графіків.Яскраві колоритні малюнки художника неможливо спутати ні з якими іншими. У кожного можна закохатися з першого погляду і назавжди.  





       



Зірка Мензатюк, авторка понад 15 творів для дітей 
різного віку, журналістка: «У казках я ціную те, що в них є добро і зло, адже змалечку слід виробляти гарт і до зла і не загодовувати малюка солодким і рожевим. Саме тому я не боюсяу своїх тектах показувати подібні речі..."

                               
Читаємо ➦➦➦➦➦➦ 









Мензатюк З. Ангел Золоте Волосся / обкл. К. Штанко. - Вид. 2-ге, перероб. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2014. - 127 с. : іл.








Мензатюк З. Зварю тобі борщику [Текст] / намал. О. Магеровська. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2012. - 60 с. : іл.








Мензатюк З. Зелені чари : оповідання для середнього та старшого шкільного віку / художн. Л. Остапенко, О. Бржосніовська, В. Ярош. - Чернівці : Букрек, 2012. - 172 с. : іл.









Мензатюк З. Казочки-куцохвостики / намалювала Світлана Хміль. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2006. - 32 с. : іл.









Мензатюк, З.Катрусині скарби:  оповідання для мол. шк. віку / худож. Н. Сиротюк.- Чернівці: Букрек, 2015.- 40с.: іл.
   








Мензатюк З. Київські казки / худож. Т. Семенова. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2006. - 96 с. : іл.








Мензатюк З. Таємниця козацької шаблі : пригод. повість / худож. І. Ключковська. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2006. - 159 с










Мензатюк З. Чарівний Іванко : казки / худож. М. Кісєлюйова. - К. : Грані - Т, 2007. - 64 с. : іл. - (Сучасна дитяча проза).









Мензатюк З. Як я руйнувала імперію / обкл. Р. Попського.- Львів: Видавництво Старого Лева, 2014.- 271с. 



Популярні публікації