СЬОГОДНІ МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ДІВЧАТОК

Міжнародний день дівчаток  відзначають щороку 11 жовтня.
Вперше цей день відсвяткували 11 жовтня 2012 року. Нині у світі проживає більше 1 мільярда дівчаток. Міжнародний день дівчаток дозволяє зосередити увагу на необхідності вирішення проблем, з якими стикаються дівчатка, і заохочувати розширення прав і можливостей дівчаток та здійснення їх прав. Тема Міжнародного дня дівчаток у 2017 році: «Розширення прав і можливостей дівчаток: реагування на надзвичайні ситуації та планування стійкості».
З цієї нагоди тематична порція книжкових смаколиків вам любі читачі ➦







Усе для дівчаток  : енцикл. дошкільника / уклад. Ю. В. Каспарова ; худож. Л. Прядкіна. - Х. : Ранок : Каскад, 2013. - 32 с. : іл. - (Для малюків від 3 років). - Б. т.
Це книжка про все все , що цікавить маленьких дівчаток з яскравими картинками.


Книга юної леді : енциклопедія / уклад. А. С. Тетельман ; худ. Н. Л. Рудіян. - Х. : Чайка, 2012. - 64 с. : іл. - (Талант).
Ця книга адресована дівчаткам 5-8 років. У легкій і доступній формі в ній розказують про гігієну, здоров’я, культурну поведінку, правила спілкування; пропонуються цікаві ідеї виробів, які можна зробити власноруч.
Мета книги – викликати у дитини бажання слідкувати за своєю зовнішністю, бути акуратною, охайною, чемною, уважно ставитися до людей, одним словом, бути справжньою леді.
У книзі використано матеріали різних довідників і енциклопедій, що робить її пізнавальною і цікавою.


Дівчинка на всі 100% : настільна книга юної леді / уклад. Н. В. Зотова ; під заг. ред. Є. Житник. - К. : Школа, 2010. - 272 с. : іл.
Що цікаво знати дiвчинцi-пiдлiтку? Як стати впевненою в собi, завжди бути у доброму гуморi, як обирати друзiв, без проблем спiлкуватися з батьками? Що потрiбно робити, щоб стати вихованою, витонченою i, безумовно, привабливою i бажаною у будь-якiй компанiї?
На цi й багато iнших питань, пов`язаних iз формуванням особистостi, дає вiдповiдь ця книга.

Шефер, Бодо.  Кіра й таємниця бублика, або Формування характеру за сім кроків [Текст] / з нім. пер. Н. Іваничук ; іл. М. Шутурма. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2014. - 229 с. : іл.
Життя Кіри цілком змінилося після того, як вона врятувала пса – чудового лабрадора Мані. Пес умів розмовляти та навчив дівчинку правильно заощаджувати і розпоряджатися грошима. Ось-ось має здійснитися мрія Кіри – і вона полетить до Каліфорнії. Але на шляху до мети несподівано виникають перешкоди, які не так легко подолати – адже для цього потрібно знати сім правил життя…


Гутовська-Адамчик, Малгожата. Дівчата з 13-ї вулиці [Текст] : роман / пер. з пол. Б. Антоняк ; обкл. З. Базилевич. - Львів : Урбіно, 2015. - 234 с. : іл.
Ви ще не читали такої відвертої, правдивої та проникливої книжки, де з надзвичайним розумінням описуються проблеми чотирнадцятирічних!
Вічно похмура Агата, легковажна Клаудія й старанна відмінниця Зося - однокласниці, але не подруги. Занадто вони різні! Та несподівано доля зводить дівчат разом. Вони отримують незвичайне завдання - читати вголос їхній однолітці Магді, яка лежить у комі після нещасного випадку. Вражена Агата розуміє, що ця дівчина і є таємничою незнайомкою, яка віднедавна постійно їй снилася! Своїми здогадами вона ділиться із Клаудією та Зосею. Тепер у них є спільна мрія: Магда мусить прокинутися...



Слоньовська Ольга. Дівчинка на кулі : роман / Ольга Слоньовська ; дизайнер обкл. Л. Іволга. – Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2012. – 397 с.
Історія Олі вражає.
Історія Олі смішить і тішить.
Історія Олі заставляє задуматися не лише дітей, але і їхніх батьків.
А ще це – чудова, напрочуд щира та жива розповідь про час і людей, які бувають такими різними! Часто, на жаль, жорстокими та страшними у своїй дрібній підлості... Тому це складна й «важка» книжка, над якою душа плаче від болю та несправедливості, з якими стикається героїня.








Популярні публікації