Відкриваємо поетичний дар

Мабуть, не знайдеться в світі людини, як б не знала напам’ять хоча б одного віршованого твору. А як щодо Тебе? 
Нині достеменно невідомо, хто вперше почав складати вірші. Проте найстарішими вважають вірші-гімни поетеси-жриці Ен-хеду-ани, яка жила в 23 столітті до нашої ери. Про життя поетеси відомо лиш те, що вона була дочкою аркадського царя Саргона, що завоював Ур (територія сучасного Ірану).Ен-хаду-ана писала про місячного бога Нанна та його дочку, богиню вранішньої зорі Інанну.
Пройдуть роки, і світ відкриє для себе імена незрівнянного Вільяма Шекспіра, славетного Тараса Шевченка, талановитої  Ліни Костенко, які писатимуть на вічні теми: кохання та зради, щастя і горя, дружби та ненависті, миру та війни, свободи та неволі.
Нині поезія стала настільки популярною, що для неї навіть день окремий вигадали - 21 березня. Вперше Всесвітній день поезії відсвяткували… як гадаєш, де?.. звичайно ж, у Парижі, одному з найромантичніших міст Землі. А запровадила свято ЮНЕСКО у 1999 році. З нагоди цього свята у Чернігівській обласної бібліотеці для дітей у відділі обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів відкрилась книжкова виставка-пропозиція «Вчись писати вірші…» яка надихає своїм наповненям до віршування. Тож швиденько вперед і хто зна можливо саме твоя поезія буде вивчатися у школі. 

Популярні публікації