Синиця - вісниця всього доброго, легкого і веселого

Синиця – символ добра, добрих звісток і працьовитості. Також символ весни і радості. Маленька пташка з жовтим черевцем і дзвінким співом завжди була шанована в народі. Її спів віщувало теплу погоду і прогоняло зиму. Наші предки годували взимку синичок, надаючи таким чином знак поваги і любові.

Синиця - вісниця всього доброго, легкого і веселого. І сама живе легко і весело: мало їсть-п'є, зате багато радіє своєму пташиному життю, Сонцю і Небу, котрих славить своїм особливим співом.

Люди принаджують її годівницями, щоб у її співі - свисті вловити натяк на своє майбутнє. Синиця висвистує людям їх завтрашній день, тільки треба вміти прочитати - вловити в її співові зрозумілий для себе зміст.

Знається вона і на близьких прогнозах: якщо б'ється в шибку, то звіщає про гостей. 

У цієї пташки є своє свято – 12 листопада “Синичків день”, вважалося, що синички до цього дня прилітали ближче до людини, бо вже не залишалося корму.

У народі 12 листопада вшановували Зиновія Синичника і говорили: «Покорми синичку зимою, вона згадає про тебе весною». 

Є такі приказки –

«Синиця – щастя синій птах»

«Клопотун синиця – саду захисниця»

Якщо вони цілими зграйками з’являлися біля будинку – це віщувало швидкі холоди.

Також знали: якщо синиця свистить – це до ясного дня, якщо пищить – до нічного морозу.

Якщо синиця або будь-яка інша птиця стукає дзьобом у вікно – чекайте хороші звістки або гостей. Виняток становлять ворони. Які вважаються Передвісницею нещастя.

Залетіла синиця в будинок – обіцяє також добрі вісті.

Синиця прилетіла і сіла на руку – потрібно загадати бажання. Якщо при цьому пташка ще й подала голос, чекайте виконання бажання.


СИНИЧКА - СИМВОЛ В УКРАЇНІ, І ЯК УСІ УКРАЇНЦІ ЛЮБИТЬ САЛО...

Популярні публікації