Книжкові хіти

А ви вже знаєте? А ви вже чули? "Зайчикова книжечка"  разом з автором отримала премію імені Лесі Українки, бо вона - одна з найкращих книжок одного з найкращих сучасних українських поетів Івана Андрусяка. Даруйте за каламбур, але то дійсно так. 
Вір­шовані казки Івана Андрусяка  призначені для читання дитині вголос та першого самостійного дитячого читання, вони трохи пустотливі, іноді задумливі, часто веселі, незрідка ніжні й неодмінно добрі. 
Тато також був маленький. І мама, і навіть бабуся з дідусем теж свого часу були маленькими. І так само, як ти, бавилися, веселились, а іноді й пустували. І вони залюбки розкажуть тобі про те, якими були в дитинстві. Точнісінько так, як тато-Зайчик оповідає у «Зайчиковій книжечці» про це своїм малятам... Між іншим, тато-Зайчик навіть тепер іноді полюбляє пустувати. Одного разу, скажімо, він приснився маленькій дівчинці. Весело стрибав і кумедно бавився з нею у сні, а тоді раптом жартома перестрибнув у сон... її татка! І оповів не лише доні, а й таткові всі ці веселі й повчальні історії.

Звідки ж йому було знати, що тим татком виявиться колись дуже серйозний і дуже дорослий поет Іван Андрусяк, котрий завдяки Зайчикові й сам тепер геть здитинів  настільки, що всі оці розповіді, заримувавши, переповів нам...
Поспішайте! Книжка в бібліотеці чекає на своїх любих читачів та їх батьків.

Популярні публікації