Переможці "Книжка року - 2018"

Номінація «Книжки для малечі та молодших школярів»:
Улюблені вірші-3. – К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 80 с.
Довгоочікуваний третій — завершальний — том «Улюблених віршів»! Загалом понад 150 пречудових віршів українських та іноземних поетів на всі смаки! З малюнками найкращих українських ілюстраторів!
Нагороди:
Найкраща книга в номінації «Література для дітей від 0 до 5» на 25BookForum у Львові
Переможець  «Всеукраїнського рейтингу «Книжка року-2018»»



   
Номінація «Твори для школярів середніх класів»:
 БЕРНЕТ. Таємний сад. – К.: Nebo Booklab Publishing, 288 с.
Одна з найгучніших та найчуттєвіших історій відомої на весь світ англійської письменниці Френсіс Бернет «Таємний сад» розповідає про чарівне перевтілення 9-річної Мері Леннокс та не лишає байдужим нікого вже сотню років. Вреднюча та капризна Мері лишається сиротою і її життя докорінно змінюється. Що це за будинок, у якому багато зачинених кімнат? Чи буде добрим до неї самітник, який є господарем цього дому? Хто кричить щоночі? Яка таємниця ховається зовні? І що то за сад, який необхідно відкрити?..



 
Номінація «Підліткова та юнацька література»: 
 ГОГОЛЬ. Тарас Бульба. – К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 208 с.
«Тарас Бульба» — вершинний твір Миколи Гоголя — видатного українського письменника, який писав російською мовою і став класиком російської літератури. 100 років тому Микола Садовський переклав другу редакцію цього роману.




Номінація «Пізнавальна та розвиваюча книга»:
КУЗЯКІН. #щотакематематика? – Х.: Талант, 120 с.
Автор книжки - Дмитро Кузьменко, відомий дітям як Кузько Кузякін, дворазовий лауреат Корнейчуковської премії. Конкурс є найпопулярнішим в Україні в галузі дитячої літератури і проводиться в Одесі уже п`ятий рік поспіль, об'єднуючи не лише вітчизняних авторів, а й ближнього і дальнього зарубіжжя.  Дмитро Кузьменко каже, що книжка не стільки про математику, скільки про філософію математики, основні принципи, за якими вона функціонує. Тому читати буде цікаво і корисно не лише дітям, а й дорослим.






Бьорд Майкл. Зоряна ніч Ваг Гога та інші оповіді. Історія мистецтва для дітей / Майкл Бьорд ; іл. Кейт Еванс. – Київ :  Небо, 2018. – 366 с.      
За допомогою цієї книжки є можливість здійснити подорож до історії мистецтва - від доісторичних наскельних малюнків до сучасних інсталяцій!
 Британський мистецтвознавець Майкл Бьорд майстерно проводить через основні етапи становлення мистецтва та знайомить із такими митцями, як: Альбрехт Дюрер, Вінсент ван Гог, Фріда Кало, Мікеланджело, Рембрандт, Дієго Веласкес, Джексон Поллок, Леонардо да Вінчі та багатьма іншими! Цікаві оповіді про шедеври та їх таємниці оживають на сторінках книги завдяки чарівним ілюстраціям Кейт Еванс, і дозволяють відчути та зрозуміти, що хотіли сказати нам художники різних часів і з чого складається історія світового мистецтва.







Популярні публікації