РЕВОЛЮЦІЯ ГІДНОСТІ ТА ВІЙНА НА СХОДІ У ДИТЯЧИХ КНИЖКАХ

На  обкладинці – красномовний напис «Героям Слава!» в оточенні акварельних танків та іграшкових коників. Якщо придивитися ближче, можна побачити, що танки стріляють квітами, і перед нами – розповіді для дітей «про героїв фронту і тилу». У книжечці – вісім коротких, якісно неоднорідних оповідань письменників й аматорів: Тетяни Рубан, Зоряни Лісевич, Оксани Давидової, Вероніки Барановської, Олени Маковій, Вадима Дорошенка, Оксани Самари та Лесі Борсук-Янківської. Усі вони – про ту реальність, у якій нам доводиться жити понад рік. Окупація Криму, початок війни, повістки, гордість за наших людей і біль утрат. Те, що ви читаєте, зачіпає за живе, але не через те, ЯК це написано, а ПРО ЩО. Бо війна триває, рани відкриті й сильно болять. Особливо коли бачиш, що розповідь присвячено реальному бійцю, що загинув на Сході. Ці історії про героїв – концентрат усього, що ми досі пропускаємо крізь себе, і саме їх своєчасність викликає сплеск почуттів.
➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣

Дитяча книжка про Революцію Гідності - називається вона «Казка про Майдан». За словами авторки  Христини Лукащук, це її перша казка й перша книжка для дітей. «Основна ідея, яку хотілося б донести, – думка про те, що добро перемогло зло. Аби все відбулося, мусимо кожен на своєму місці щодня, щомиті до цього докластися. Перекладати відповідальність на чужі плечі більше не вдасться», – переконана авторка.


➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣

«Війна, що змінила Рондо» – це книга про те, що війна не має серця і не розуміє жодної мови, зате торкається кожного і на всіх залишає шрами. Та якщо спільно збудувати машину світла і навчитися співати попри все, тоді навіть найтендітніші істоти зможуть вистояти й перемогти. А ще ця книга – це привід для вдумливої розмови з дітьми (або й зі собою) про те, що діється нині в країні чи й деінде у світі, у форматі чарівної історії, яка завжди залишає місце для надії та оптимізму.












«Повстанську абетку»  видали в рамках однойменного благодійного арт-проекту. У проекті взяли учать 23 українські художники, що проілюстрували Абетку. В ній відтворено події зими 2014 року, очима сучасних митців, які приймали безпосередню участь у революції. Метою видання є збереження національної пам’яті в художніх образах сучасників.




➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣
Декілька книг письменниці, нашої землячки Тетяни Пакалюк  присвячених героям АТО. Вони пройняті патріотизмом, захватом героїзмом та вірою в перемогу.













Янгол з небесної сотні. Віршоване оповідання про долю наймолодшого героя з Небесної Сотні Назарчика Войтовича. На прикладі янгола Назара Войтовича Тетяна Пакалюк хотіла показати своїм юним читачам за що стояв Майдан. 


➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣

Героями новел, зібраних у цій книзі, є наші земляки – чернігівці: 16-річний кулеметник Олексій Бура, 27-річний штурмовик Роман Стеценко та 52-річний розвідник Володимир Мозговий.
У своїй книзі авторка шукає відповідь на головне запитання: що спонукає українців різного віку, різних професій та світоглядів добровільно ставати на захист своєї Вітчизни?





➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣➣


Ще одна книжка нашої землячки Тетяни Пакалюк  присвячених героям АТО - про медсестру, яка пішла добровольцем в АТО.




Популярні публікації