ГІРЧИТЬ ЧОРНОБИЛЬ КРІЗЬ РОКИ... ДИВИСЬ - ЧИТАЙ - ПАМ`ЯТАЙ



Події художнього фільму Оксани Байрак «Аврора», розгортаються навколо 11-річної дівчинки Аврори, яка живе і навчається в дитячому будинку міста Прип'яті. Сама режисер відзначала, що спеціально показала історію маленької дівчинки, а не потерпілих узагалі. «Несподівано для нас мільйони глядачів сприйняли трагедію дитини як свою, й «Аврора» стала символом Чорнобильської катастрофи. А ще цей фільм – моя громадянська позиція і нагадування сильним світу цього, що ганебно забувати про людей, які взяли на себе страшний удар, з особливим цинізмом позбавляючи їх мінімальних пільг і можливості нормального життя», – підсумувала режисер.









Даєн Л.А. Чорнобиль — трава гірка: Док. повість: Для серед, та ст. шк. віку / Худож. оформл. Ю.С. Ботнара. — К.: Веселка, 1988. — 176 с.: іл.
   Ця повість про Героя Радянського Союзу, начальника воєнізованої пожежної частини Чорнобильської АБС Леоніда Петровича Телятникова і його товаришів-пожежників, які грізної ночі 26 квітня 1986 року першими вийшли на поєдинок з вогненною стихією і погасили пожежу на станції, про людей мужніх, до кінця відданих своїй справі, своєму священному обов'язку.












Гуцало Є.  Діти Чорнобиля : Видавництво «Київ», 1995. - 103 с.

Трагедія Чорнобиля - основний зміст цієї книжки. Україна після атомної катастрофи 1986 року стала скорботною чорнобильською матір'ю для українського народу, і весь світ живої природи став її невинною жертвою. Книга Євгена Гуцала "Діти Чорнобиля" - це правдиві розповіді про трагічне буття юних героїв - уже після Чорнобиля.




Популярні публікації