Книга «Кеди в небі» Віталіни Макарик потрапила до міжнародного каталогу «Білі круки 2024» (The White Ravens)



Неймовірно радісна новина! 

До переліку престижного щорічного каталогу книжкових рекомендацій у галузі міжнародної дитячої та юнацької літератури «Білі круки 2024» (The White Ravens 2024) потрапила книга Віталіни Макарик «Кеди в небі» у художньому оформленні Вікторії Кучми, яка торік вийшла друком у «Видавництві Старого Лева».

Цьогорічний список рекомендацій «Білі круки» містить короткі анотації до понад 200 нових дитячих та підліткових книг на 44 мовах із 62 країн. Книги відібрали фахівці з дитячої літератури Міжнародної бібліотеки для юнацтва з великої кількості рецензійних та подарункових примірників, отриманих бібліотекою за останній рік. Команда зосереджується на виданнях, які можуть зацікавити міжнародну аудиторію завдяки своїй літературній і художній якості та/або важливим темам, які вони висвітлюють.

Тепло вітаємо Віталіну Макарик та Вікторію Кучму, а також цілу читацьку спільноту Старого Лева!

Повний список відзначених цього року книжок представлений на сайті Міжнародної молодіжної бібліотеки в Мюнхені, а друковану версію каталогу презентують під час Франкфуртського книжкового ярмарку наступного тижня.

Міжнародний каталог «Білі круки» (The White Ravens) — це перелік понад 200 найкращих дитячих книжок із більш ніж 40 країн світу. Вперше цей каталог з’явився у 1996 році. Нині його вважають одним із ключових орієнтирів у світі дитячої та підліткової літератури. Він не лише представляє найкращі видання, а й визначає ключові тенденції для видавців, критиків, продавців книжок і, звісно ж, для маленьких читачів та їхніх батьків. Щороку фахівці обирають найкращі видання з-поміж 9 тисяч книжок, які надходять до Міжнародної молодіжної бібліотеки.

Про книгу «Кеди в небі»:

У житті восьмикласниці Лесі настав час справжніх випробувань, боротьби з болем, образами і новими викликами. Але все може змінитися в одну мить. Червоні кеди – маленький секрет, стіна сили, за якою вразлива підлітка відкриває у собі нове вміння – долати шлях без остраху і вагань. Ця подорож може виявитися цікавою та захопливою, бо коли відкриваєш серце і отримуєш багато любові, вона здатна латати найбільші рани.                                                                                                                               Джерело                                                                                                                                                                                                                 

Популярні публікації