Книжковий арсенал - 2019. ТОП видань для найменших читачів

"Книжковий Арсенал" вже закінчився, і тому саме час нагадати про видання, які презентували на арсенальних стендах і які  дуже важливі для найменших наших читачів.  Книжки, які допомагають  цікаво провести час за читанням, і рекомендовані для читання навіть батькам.

Кузько Кузякін. Абобаль-Ябобаль / персонажі, світлини Лія Достлєва; текст, ілюстрації Кузько Кузякін. - Харків: Юнісофт, 2018. - 108 с.: іл. -(Серія «Найкращий подарунок»).

Що робити комусь, кого насправді не існує, якщо раптом він подумає, що таки існує? Можна, звісно, одразу взятися за розгадування сенсу свого буття. Але для початку варто хоча б чхнути. А далі просто довіритися усьому, що б не відбувалося далі. Події стежкою виповзатимуть з-під ніг, із плутанини слів сплітатиметься історія, яка нікуди не вестиме, а кудись-таки й виведе. Адже не може не бути книжки, яка вже є…
Переможець конкурсу на найкращий книжковий дизайн у категорії "Дитяча книга" Книжковий арсенал - 2019
Презентація

Кузякін К. (Я × трамвай + зоопарк)2. - Х.: Віват, 2016. - 72 с.: іл. - (Мрійники).

А у вас таргани є? А бруновухих чебурашок ви придбали? А з драконом ви знайомі? А на машині часу каталися? Якщо ні, то ласкаво просимо до прекрасного світу дитинства! Де завжди багато захоплюючих пригод!Де можна дружити навіть із грушею. Де хлопці носять вуса й закохуються. А головне - ніхто ніколи не сумує!  Книга: для хлопчиків і дівчат, для яких відстань від мрії до дійсності – не більше кроку, а добрий гумор – запорука гарного дня.






Дженіфер Мур-Маллінос. Безпека в інтернеті. — Х.: Кенгуру, 2019.-32 с.

Авторка цієї захоплюючої книжки вкотре нагадує про те, що ми так звикли до комп'ютерів, до щоденного користування ними, що майже забули про інтернет-безпеку. А це дуже важливо! Героїня цієї книжки на власному досвіді переконалася в тому, що інтернет містить безліч загроз, особливо для дітлахів, які легко можуть стати об'єктом для злочинців. Авторка книжки в цікавій, необтяжливій формі нагадує нам про заходи безпеки під час користування комп'ютером. У серії також представлені книги: "Вирішуємо конфлікти", "Не зловживаємо відеоіграми".


Ткачук, Галина. Великодній пікнік: книжка-розмальовка із завданнями й англійськими словами. / Худож. К. Степаніщева. . – К.: Братське, 2016. – 16 с.: іл. 

Мишко з батьками вирушає на довгоочікуваний великодній пікнік! Але вже на природі з’ясовується, що дещо залишилося вдома – та й не лише у Мишкової родини… Разом із цією чудовою розмальовкою діти навчаться знайомитися і ділитися, вивчать десять англійських слів і повирішують веселі завдання.
Для кого книга: для дошкільнят та їхніх активних батьків, що вже складають меню власного великоднього пікніка.






Льюїс Керрол. Аліса в задзеркаллі. — Х.: Ранок-Креатив, 2019
Відома казкова історія англійського письменника й математика Льюїса Керолла про пригоди дівчинки Аліси в чарівній країні Задзеркалля.
У перекладі з англійської мови вдало й точно передано зміст і гру слів цієї надзвичайно цікавої та мудрої казки з силою-силенною кумедних нісенітниць і парадоксів. Книга з ілюстраціями Євгенії Гапчинської з доповненою реальністю. Картинки оживають за допомогою додатка WONDERLAND-AR. Той самий мобільний додаток, який був спеціально створений для колекції "Аліса в Країні Див", використовується і з новою книгою. При наведенні на малюнок з доповненою реальністю вмикається озвучений мультик. З героями можна взаємодіяти: роздивлятися з усіх боків, фотографувати, знімати з ними відео, деякі персонажі реагують на дотик до екрана. Д Яскраві, барвисті та кумедні малюнки розкажуть про неймовірні пригоди Аліси у Країні 
Зустрічайте чудернацьких героїв - Білого Кролика, Чеширського Кота, Блакитного Хробака та інших! 
У книжці оживає обкладинка + 9 малюнків + гра.


С. В. Казьміна, В. В. Баланова. Нестрашна енциклопедія безпеки для дорослих та дітей. Як навчити дитину правильної поведінки без залякувань і погроз / С. В. Казьміна, В. В. Баланова - Харків : Вид. група «Основа», 2019. -96 с.
"Нестрашна енциклопедія безпеки для дорослих та дітей" - книга, що допоможе батькам розв’язати непросте завдання виховання безпечної поведінки у дітей. Вона містить максимум практичних порад та рекомендацій із власного досвіду авторів. З книги ви дізнаєтеся про те, як к захистити свою дитину від викрадача в реальному житті; як захистити від педофіла, як зрозуміти, що дитина готова до самостійних прогулянок і походів до школи, як навчити її розпізнавати й уникати небезпеку, як убезпечити дітей удома, в парку, на вулиці. У першій частині книги подано інформацію для батьків: методи, принципи, факти та історії із досвіду авторів щодо виховання безпечної поведінки. Друга частина — для спільного читання із дітьми. У ній описано 6  ситуацій, у яких діти ризикують опинятися найчастіше, у  яких їм слід застосовувати щонайбільшу кількість навичок безпечної поведінки.

"Тепер моя дитина готова до зустрічі з навколишнім світом і його небезпеками", - саме це можуть сказати батьки після прочитання і засвоєння цієї книжки.


Популярні публікації