Коли за вікном дощить ПОРИНЬТЕ У ЧИТАННЯ


Коли за вікном дощить, найкращий спосіб закутатися у тепленьку ковдру та поринути у читання! Ну то що, як щодо путящої рекомендації 👉«що почитати з дітьми»? Прямо зараз? Ловіть най-най-найкращі та най-най-найновіші. Кажуть, люди, які не люблять читати, просто не знайшли свою книжку. Якщо ваші діти ще не відкрили для себе чарівний світ літератури, то, можливо, якась із цих книг допоможе їм у цьому.
P.S до речі👀всі порекомендовані книжки чекають на своїх поціновувачів 👉 у Чернігівській обласній бібліотеці для дітей




Малкович  Іван.  Велике місто, маленький зайчик, або мед для мами / Малкович, Іван ; ілюст. С. Ус. - К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2007. - 30 с. : ілюстр. - (Для малят від 2 до 102). - Б. т.
Це книжка про маленького Зайчика, який відправився купити мед, аби вилікувати маму. Але у великому місті головний герой заблукав і мав самостійно шукати дорогу додому. Ця книжка розрахована на малюків і дітей дошкільного віку. Цю зворушливу історію доповнюють неймовірно ніжні ілюстрації, намальовані авторкою. «Мед для мами» вчить дітей любові та турботі про близьких.


  

Лоскот  Сергій. Поганий день і веснянки  / Лоскот, Сергій ; намал. Надьожна. - Харків : Ранок, 2018. - 48 с. : ілюстр. - (Читальня. Рівень 2). - Б. т.
У відьми Кукарачі видався невдалий день. Настільки невдалий, що вона навіть посварилася з власною мітлою! Хто ж змусить відьму усміхнутися? І головне - як саме? Тепле оповідання Сергія Лоскота проговорює з читачами тему опанування власних емоцій за допомогою гри та дружби.



          
Дал  Роальд. Джеймс і гігантський персик / Дал  Роальд ; з англ. пер. В. Морозов ; за ред. І. Малковича ; ілюстр. К. Блейк ; обкл. А. Джанікяна. - 3-є вид. - К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2013. - 224 с. : ілюстр. - Б. т.
Так сталося, що маленький Джеймс мусить жити разом зі своїми злющими тітоньками — тіткою Шкваркою і тіткою Шпичкою, які постійно коверзують і знущаються з нього. Проте одного дня стається щось надзвичайне, і життя Джеймса та його тітоньок докорінно змінюється
Джеймс і гігантський персик» - одна з найвідоміших дитячих повістей Роальда Дала. Допитливий юнак Джеймс, гігантський диво-персик та різні комашки – чудова пригода зацікавить маленьких читачів та їхніх батьків не менше, ніж «Чарлі і шоколадна фабрика», «Матильда», «ВДВ» та інші казкові твори автора....






МакДоналд Меган.  Джуді Муді / МакДоналд, Меган ; іл. П. Рейнолдса ; з англ. пер. Н. Ясіновська. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2015. - 144 с. : іл.
МакДоналд Меган. Джуді Муді стає знаменитою / МакДоналд, Меган ; іл. П. Рейнолдса ; з англ. пер. Н. Ясіновська. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2015. - 144 с. : іл. МакДоналд Меган. Джуді Муді рятує світ : повість / МакДоналд, Меган ; іл. П. Рейнолдса ; з англ. пер. Н. Ясіновська. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2016. - 132, [5] с. : іл. МакДоналд, Меган. Джуді Муді - лікарка : повість / МакДоналд, Меган ; іл. П. Рейнолдса ; з англ. пер. Н. Ясіновська. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2017. - 168, [6] с. : іл.  
На вас чекає знайомство з кумедною дівчинкою на ім’я Джуді Муді, у якої частенько змінюється настрій. Він буває хороший, поганий, передшкільний, шкільний – який завгодно. А ще у неї є  молодший братик Стінк, найкращий друг Рокі та «заклятий» друг Френк Перл. Вони потрапляють у різноманітні пригоди, рятують світ, прагнуть стати знаменитими, вчаться віщувати майбутнє та лікувати. А головне – вони неодмінно подарують усім читачам гарний настрій.    
Вдовиченко  Галина.  36 і 6 котів : вусато-хвостата історія для дітей / Вдовиченко, Галина ; намалюв. Н. Гайда. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2017. - 136с. : іл.
36 дорослих і 6 маленьких котів оселилися в помешканні пані Крепової попри її бажання. Коли жінка нарешті виявила свою прихильність до тварин, вона навіть уявити не могла, чим обернеться таке сусідство. Книжка «36 і 6 котів» — це добра і весела історія, яка ненав’язливо підводить малюків до думки, що безвихідних ситуацій не буває. Розповідь написана простою мовою і доповнена яскравими ілюстраціями, які знайомлять читачів з кожним героєм. Книга розрахована на дітей дошкільного і молодшого шкільного віку.



Популярні публікації