29 ЧЕРВНЯ – ВИНАЙШЛИ ПУЛЬТ ДИСТАНЦІЙНОГО КЕРУВАННЯ ТЕЛЕВІЗОРОМ



   Пульт для телевізора - маленький електронний помічник, який є практично в кожному будинку. Пульт дистанційного керування дозволяє управляти телевізором, музичний центром, кондиціонером і навіть комп`ютером. Він полегшує нам життя і робить зручним наш відпочинок. Пульти дистанційного керування з'явилися на початку ХХ століття (а один з перших зразків запропонував ще Нікола Тесла в 1893 році). Пізніше вони постійно модернізувалися і удосконалювалися.
У 1956 році американський винахідник Роберт Адлер представив світу інноваційну розробку - пульт дистанційного керування. Завдяки йому, людство отримало можливість переключити телеканали та регулювати гучність, не вставаючи з дивана. Перший пульт представляв собою півкілограмову  коробку з єдиним перемикачем, який приєднувався до телевізора за допомогою дроту. Винахідника нагородили премією "Еммі" від імені Академії телебачення Сполучених Штатів Америки, його модель була актуальна протягом 25 років, поки у 80-х роках не впровадили технологію передачі сигналу через інфрачервоне випромінювання. Сучасний представник такого пульта - пульт panasonic.

P.S.  І як завжди в якості бонуса ловіть публікації не про пульт, і навіть не про телевізор, а  про шкоду, яку завдають сучасні технології.
Гресь А.  Дитячі проблеми. Я не можу без телевізора, комп'ютера...: діалоги із психологом / Гресь, Анна  // Зростаємо разом. - 2014. - № 5. - С. 2-6.  
Ільченко, Н. В. Захистіть дитину від негативного впливу телевізора / Н. В. Ільченко // Безпека життєдіяльності. - 2017. - № 10. - С. 36.
Сучасні технології: корисно чи шкідливо? : виховний захід : 3-4-ті класи / К. Мединська  // Початкова освіта (Шкільний світ). - 2017. - № 11. - С. 41-44.
Шевченко, Ольга. Телевізор у житті дитини : педагогічний практикум для батьків /О.  Шевченко  // Шкільний світ. - 2015. - № 24. - С. 10-15. - Бібліогр.: с. 14.
 Як діти різного віку сприймають телевізор? // Дитячий садок (Шкільний світ). - 2014. - № 21 (листопад). - С. 34-35. - Бібліогр.: с. 35.

Популярні публікації