Головні слова дня

Сьогодні, 12 травня, в Україні відзначають одну з найголовніших дат в календарі - День Матері. Традиція відзначати День матері існує в багатьох країнах світу. Історія свята матері має цікаве походження. Свято започаткувала молода американка - Анна Джарвіс. 9 травня 1905 року вона втратила свою матір. Ця велика втрата надихнула її на велику подвижницьку працю: вона написала тисячі листів до державних чиновників, політиків, священиків, щоб ті прийняли державне рішення і один день на рік присвятили матерям. Таким чином суспільство мало б віддати шану найдорожчій людині на світі, якою є Мати.  Завдяки зусиллям Анни 1910 року губернатор Західної Вірджинії видав прокламацію про святкування Дня Матері. Громадський рух швидко поширювався США і невдовзі до нього доєдналися 43 держави світу. У деяких країнах - наприклад, в США та Австралії - на День матері приколюють до одягу квітку гвоздики. Кольорова гвоздика означає, що мама ще жива, а біла - що її вже немає на цьому світі.

 Цікаво, що в США, Канаді, Китаї і Японії та у деяких інших державах, в тому числі і в Україні, День матері відзначають у другу неділю травня. А ось в Таїланді пишні святкування Дня матері проходять щорічно 12 серпня. На Коста-Ріці 15 серпня прийнято вітати і дарувати дуже дорогі подарунки не тільки мамам, але й бабусям.
Цього дня діти традиційно дарують квіти, цукерки, листівки, вироби, зроблені своїми руками, присвячують вірші чи пісні. В честь свята пісня для найрідніших, що дарують тепло та ніжність ➤



Популярні публікації