ЧИТАЄМО: "МАЛОЛІТКУ" АНТОНІНИ СПІРІДОНЧЕВОЇ

 Спірідончева, Антоніна. Малолітка : [збірка] / передм. авт. ; іл. М. Дмитренко. - К. : Зелений Пес, 2012. - 208 с. : іл.
«Малолітка» - це збірка оповідань про дівчат, які стають дорослими.  Трішки анотації вам від авторки, щоб мати уявлення про зміст книжки... "Малолітка" - книжка дівчача. Хоч вона охоплює різні молодіжні теми, та найбільше мови в ній про дівчат, які стають дорослими, і те, що може з ними статись раніше, ніж це заведено правилами моралі. За відгуками перших читачів, вона буде близька дівчатам, принесе їм чуттєве і емоційне задоволення від читання, відкриття нових обріїв. Хлопців книга навряд чи зацікавить. Хоча деякі героїні і граються в чоловічі іграшки, як то ревіння моторів, вуличні змагання - у книзі вони надто жіночні. «Малолітка» - це не є стьоб чи оповідки про веселе проживання часу. В цій книжці майже в кожному оповіданні йдеться про особистісне становлення, про складний вибір, про те, як залишитись людиною. Жодних повчань і напуть, тільки розповіді, рішення, переживання, емоції героїв.

Окремішньо від мого особистого циклу оповідань «Малолітка» в книзі стоїть оповідання (дехто називає його повістю) «Снідоносці», написане у співавторстві мною і Ніною Дьяченко. Цей твір не схожий ні на що з «Малолітки», він жорстокіший, цинічніший, політичніший і детективніший, до того ж моделюванням поведінки невиліковно хворих молодих людей за певних несприятливих обставин цей твір можна віднести до жанру фантастики. Проте оскільки він зачіпає тему хвороби і пов’язаних з нею безпек і небезпек, яких неодноразово торкаються оповідання моєї особистої добірки, я цей твір також включила до книжки «Малолітка».






Книжка чекає на своїх читачів в обласній дитячій бібліотеці для дітей.

Електронна версія книги представлена в електронній бібліотеці "Касіопея" за посиланням: http://store.kassiopeya.com/index.php?language=ua&manufacturers_id=82 

Популярні публікації